Pressman összeesküvés-elméletek terjesztésével vádolta meg Orbánt

Az amerikai nagykövetnek most éppen a miniszterelnök tusványosi beszéde nem tetszett.

Forrás: MANDINER2024. 07. 27. 19:24
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédében sokat foglalkozott az Egyesült Államokkal. Ugyanebben a beszédében – közvetlenül azután, hogy találkozott Vlagyimir Putyinnal – Orbán a Kreml Amerikával kapcsolatos összeesküvés-elméleteit is terjesztette. Ez aligha az, amit egy szövetségesünktől várunk” – írta David Pressman az X-oldalán, Orbán Viktor mai tusványosi beszédére reagálva.

Az USA magyarországi nagykövete emellett belinkelt két percet a hónap elején, az amerikai függetlenség napja alkalmából elmondott beszédéből.

David Pressman itt azt mondta: „Úgy tűnik az Egyesült Államokban hamarosan választások lesznek. Ezt többek között onnan tudom, hogy az önök miniszterelnöke továbbra is naponta emlékeztet bennünket arra, hogy kit szeretne győztesként látni ezeken a választásokon, és kire szavazna, ha ő maga amerikai lenne – csakhogy nem az.” 

„Nincs még egy olyan szövetségesünk vagy partnerünk – egyetlenegy sem –, aki hozzá hasonlóan, nyíltan és fáradhatatlanul kampányolna adott jelölt mellett egy amerikai választáson” – panaszkodott a nagykövet.

Borítókép: David Pressman (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.