Megszólalt a minisztérium, hazugságot terjeszt a kormánytisztviselők béréről a szakszervezeti elnök

Összesen átlagosan csaknem ötvenszázalékos illetményemelés valósult meg a kormányhivataloknál 2020 óta három ütemben.

Forrás: MTI2024. 08. 07. 14:21
Boros Péterné
Fotó: Balogh Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valótlanságot közölt a 24.hu és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a kormányhivatalokban és járási hivatalokban dolgozó kormánytisztviselők bérezéséről –  hívta fel a figyelmet a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) szerdán.

Azt írták: a cikkben szereplő állításokkal ellentétben a valóság az, hogy a kormányhivatali munkatársak az elmúlt öt évben háromszor részesültek béremelésben: 2020 márciusában átlagosan – a cafeteria bevezetésével együtt – 18 százalékos, 2022-ben átlag tízszázalékos, míg tavaly júliustól átlagosan 15 százalékos emelés történt.

Így 2020 óta összesen átlagosan csaknem ötvenszázalékos illetményemelés valósult meg a kormányhivataloknál, az ott dolgozók bruttó átlagbére jelenleg 510 585 forint

– olvasható a közleményben.

Leszögezték: a lap és Boros Péterné szakszervezeti elnök állítása, miszerint az elmúlt öt évben mindössze egyszer – 2022-ben – történt emelés, nemcsak valótlan, de a szféra ismeretének teljes hiányáról, vagy szándékos félretájékoztatásról tanúskodik.

„Szintén nem igaz az az állítás, hogy a kormányhivatali dolgozók jelentős része a garantált bérminimumért dolgozna. Ezzel szemben az igazság az, hogy a 34 ezer kormányhivatali dolgozó 98,7 százaléka magasabb illetményben részesül, mint a garantált bérminimum” – olvasható a közleményben. A kormány a közigazgatásban dolgozók további illetményemelését kiemelt prioritásként kezeli – emelte ki a minisztérium.

Borítókép: Boros Péterné a Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke (Fotó: MTI/Balgh Zoltán)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.