Összenő, ami összetartozik: Iványi Gábor melletti kiállást szervez a Tisza Párt

A Magyar Péter vezette Tisza Párt egyik nyilvános csoportjában aktivisták kezdtek szervezkedésbe, hogy egyként álljanak ki Iványi Gábor szervezetéért. A MET ellen azok után indított nyomozást a NAV, hogy hárommilliárd forintnyi járulékot nem fizetett be a dolgozói után 2015 és 2019 között.

2024. 08. 07. 11:08
Borítókép: Radnai Márk és Magyar Péter (Forrás: Facebook)
Borítókép: Radnai Márk és Magyar Péter (Forrás: Facebook)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes kezdeményezés kelt szárnyra a Talpra, Magyarok! - TISZA - Tisztelet és Szabadság Párt Közössége elnevezésű csoportban, amelynek egyik adminisztrátora maga Magyar Péter. 

Egy csoporttag ugyanis új eseményt hirdetett meg szeptember 20-ra, amelynek célja, hogy egy nagy rendezvényen a Tisza Pártot támogatók is kiálljanak a hajléktalan és kiszolgáltatott embereket politikai zsarolásra felhasználó Iványi Gábor mellett. A rendezvényt a poszt szerint maga Iványi Gábor is jóváhagyta, és engedélyezte, hogy helyszínként felhasználják az egyesülete Dankó utcai székházát. A zenés-táncos esten fellépők is lesznek. A listát látva többek között ott lesznek az SZDSZ-hez ezer szállal kötődő, a 90-es években a Demokratikus Charta megmozdulásain fellépők, a baloldal kampányfilmjeinek és dalainak elmaradhatatlan kóristái és a 2010-es, 2020-as évek baloldali megmozdulásainak kultúrfelelősei is: 

Cserhalmi György, Bródy János, Hámori Gabriella, Gerendás Péter, Beregi Péter, Galkó Balázs, Halász Judit, Kepes András, Vásárhelyi Mária, Jordán Tamás, Bálint András, Nagy Bandó András, Perintfalvi Rita, Pankotai Lili.

Az esemény plakátja (Forrás: Facebook)

Iványi Gábor mellett nemcsak a Tisza Párt, hanem a teljes Gyurcsány Ferenc vezette baloldal is felvonult. 2022 februárjában Iványi Gábor egyesületénél házkutatást tartott a NAV. A házkutatás hírére Iványi Gábor riadót fújt, aminek eredményeként a teljes baloldal az Oltalom Karitatív Egyesület székházához sietett. Az ott rendezett spontán megmozduláson részt vett többek között Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, Donáth Anna, a Momentum akkori elnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, valamint Jámbor András országgyűlési képviselő is. Később az eseményen feltűnt a DK-s Dobrev Klára, az ellenzék egyházügyekért felelős politikusa, Lukácsi Katalin, valamint Szél Bernadett és Molnár Áron NoÁr is.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, a MET előzőleg jogsértő módon nem fizette be az alkalmazottai egy része után a közterheket, illetve huzamosabb ideig nem fizette az általa igénybe vett közüzemi szolgáltatások díjait sem.

A kormányhivatal az óvodások és az ellátottak érdekében vizsgálja a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeit. 

Budapest Főváros Kormányhivatala hatósági ellenőrzést folytatott a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott oktatási és szociális intézményekben, mivel a közműszolgáltató értesítése alapján a MET mint fenntartó huzamosabb ideje nem egyenlíti ki a közműszolgáltatások számláit, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint jelentős köztartozást halmozott fel.

Iványi Gábor emellett fontos szerepet kapott az ellenzéki tömörülés 2022-es választási kampányában, olyannyira, hogy a március 15-re szervezett nagygyűlésen beszédet is mondott, amelyben a baloldali szólamokat elismételve Ukrajna támogatására szólította fel a kormányt, és a fegyverszállítások azonnali megindítását követelte. Azonban érdekes módon egy szót sem ejtett a saját viselt dolgairól és a több milliárd forintos adótartozásáról. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.