Szentkirályi Alexandra: Magyar Péter Gyurcsány leghűségesebb emberével egyezkedik

Októberre létrejöhet a Gyurcsány–Magyar–Karácsony nagykoalíció.

2024. 08. 01. 19:24
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter Gyurcsány leghűségesebb emberével egyezkedik – ezzel utalt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP fővárosi listavezetője a Facebook-bejegyzésében a Tisza Párt elnöke és Karácsony Gergely főpolgármester minapi találkozójára, melyhez egy sokatmondó képet is mellékelt, íme:

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy valószínűleg tényleg összenő, ami összetartozik, mivel októberre létrejöhet a Gyurcsány–Magyar–Karácsony nagykoalíció.

Megtörtént az első, informális találkozás a Karácsony Gergely, a DK–MSZP–Párbeszéd főpolgármestere és Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke között.

A Karácsony–Magyar-találkozóval kapcsolatban Rotyis Bálint, a Nézőpont intézet elemzője elmondta, jelenleg Karácsony Gergely számára az a legfontosabb, hogy a fővárosi közgyűlésben többséget teremtsen. 

Jelenleg Karácsony Gergely és a mögötte felsorakozott Gyurcsány-koalíció a kis frakciókkal nem tud többségre szert tenni. A két nagy frakció közül pedig reális esély csak a Tisza Párttal való megegyezésre van. Ugyanis mind Magyar Péter, mind az alelnöke részéről voltak visszajelzések az elmúlt időszakban, hogy nem zárják ki a Karácsony Gergellyel való együttműködés lehetőségét

– jelentette ki Rotyis, majd hozzátette, nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a Tisza Párt és az óbaloldal közti koalícióépítésnek az első lépéseire már sor került Brüsszelben, amikor Magyar Péter pártja a háborúpárti koalíció részévé vált, és segítette Ursula von der Leyen hatalmon maradását. Így pedig a szakértő szerint a fővároson belül valójában az együttműködés csak folytatódni fog a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal, és a Tisza Párt között.  Mindez hosszú távon pedig akár azt is jelentheti Rotyis Bálint szerint, hogy a Tisza Párt és a Gyurcsány vezette koalíció együttműködésre léphet egymással a 2026-os választásokon. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.