Tündérszépek, akcióban az orosz helikopter, a foci új csodagyereke – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet összeállítása a hét legérdekesebb videós híranyagaiból. (Amennyiben egy videó nem indul, az oldal frissítése megoldhatja a problémát.)

2024. 09. 28. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor: A gazdasági semlegesség nehéz feladat, de kísérletet teszünk arra, hogy bevezessük – Az Európai versenyképesség, magyar gazdasági semlegesség című rendezvényen tartott előadást Magyarország miniszterelnöke.

Egyre nagyobb a baj a Tisza Pártban – Sokasodnak a botrányok Magyar Péter körül.

Ezért kellett volna mobil gát: elképesztő videón az elárasztott Római-part.

Jön a Tündérszépek 2024 döntője – A Hír TV stúdiójában Petőcz Orsolya projektvezető járt, aki beszélt a részletekről.

Rengeteg fiatal vesz részt a Pannónia programban, amely magasabb ösztöndíjat kínál, mint az Erasmus – A magyar egyetemisták kedvezőbb feltételekkel mehetnek külföldre tanulni, mint eddig.

Az árvíz elől menekülő vadállatok lepték el a főutakat Baja környékén – a rendőrség arra kérte a járművezetőket, hogy a szokottnál is óvatosabban közlekedjenek.

 

Külföld

Elismerő szavakat kapott Szijjártó Péter New Yorkban – A szomszédos ország államfőjével egyeztetett a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Elképesztő videók mutatják be, mit akarnak Európában a migránsok – A nőket, a kereszténységet és az európai kultúrát sem tisztelik az illegális migránsok. Naponta ezrével érkeznek az okmányok nélküli bevándorlók, a legtöbben pedig észrevétlenül el tudnak szökni a hatóságok elől. Az erőszakos támadások során gyakran senki nem mer kiállni az áldozatok mellett.

Katasztrófa Közép-Európában – Magyarországon sikeres volt az árvízi védekezés – Bár a Parlament lépcsőinél hömpölygő áradó Dunáról készült fotók az egész világsajtót bejárták, Magyarország árvízi védekezése sikeres volt. Miközben az árhullám már az ország déli határa felé közelít, hazánkban nem volt halálos áldozata a rekordközeli áradásnak, és a védművek is állták a sarat. Ezzel szemben a környező országokban bőven húsz feletti a halottak száma és több települést is elöntött a víz, óriási károkat okozva.

Mi–28N helikopterek támadtak az ukrán erők ellen a Kurszki területen – Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornája szerint egy orosz Mi–28N helikopterekből álló egység csapást mért az ukrán fegyveres erők csapataira és páncélozott járműveire a Kurszki terület határ menti régiójában.

 

Sport

A kislánya is biztatta, így hát Bodó Richárd bevágta a győztes gólt – A Szeged az utolsó másodpercben lőtt góllal győzte le a francia Nantes-t 33-32-re a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Voltak, akik jobban játszottak nála, mégis Bodó Richárd volt a mérkőzés hőse, aki elvállalta a két pontot érő lövést.

Viccet csináltak a Ferencvárosból, a Liverpool legendája trükkös keresztkérdést tett fel – Szerdán kezdődik a labdarúgó Európa-liga 2024/25-ös kiírása. A Ferencváros első meccsét a belga Anderlecht otthonában vívja. A magyar csapat már zsinórban hatodik idényében szerepel európai főtáblán, mégsem tudja mindenki, hogy merre kell keresni a kontinens térképén. A CBS felvezető műsorában két angol szakértőt kérdeztek arról, hogy melyik ország csapata a Ferencváros, s csak a Liverpool legendája, Jamie Carragher ment át a vizsgán.

Ajándékeső a Real Madrid csapatánál, még a sérült Mbappé is mosolyog – A Real Madrid csapatának már harmadik éve az egyik nagy szponzora a BMW. A német autó-, motorkerékpár- és motorgyártó vállalat átadta a legújabb flottáját a királyi gárda játékosainak, akik több modellből is választhattak. Még a sérült Kylian Mbappé is mosolygott, aki a mai hírek szerint a Barcelona elleni rangadón már bevethető lesz.

A Liverpool is kinézte a csodagyereket, aki most Puskás-díjra esélyes gólt szerzett – Az Európa-liga alapszakászának első fordulója után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jó néhányt szép gólt megosztott az X-oldalán, de ezek közül is kiemelkedik az, amit a Hoffenheim mindössze 18 éves német játékosa, Max Moerstedt szerzett. Moerstedt a dán Midtjylland otthonában talált be akrobatikus mozdulattal, és a góljával esélyes a Puskás-díjra. Az U17-es világbajnok támadót az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool, Szoboszlai Dominik csapata is figyeli.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.