Viccet csináltak a Ferencvárosból, a Liverpool legendája trükkös keresztkérdést tett fel + videó

Szerdán kezdődik a labdarúgó Európa-liga 2024/25-ös kiírása. A Ferencváros első meccsét a belga Anderlecht otthonában vívja. A magyar csapat már zsinórban hatodik idényében szerepel európai főtáblán, mégsem tudja mindenki, hogy merre kell keresni a kontinens térképén. A CBS felvezető műsorában két angol szakértőt kérdeztek arról, hogy melyik ország csapata a Ferencváros, s csak a Liverpool legendája, Jamie Carragher ment át a vizsgán.

2024. 09. 24. 12:51
Ferencváros Európa-liga vicc Thierry Henry Jamie Carragher Micah Richards Törökország
A Ferencváros ebben az idényben az Európa-liga főtábláján kaphat nemzetközi figyelmet Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel a Bajnokok Ligája után az Európa-liga is elkezdődik: szerdán a Ferencváros is megvívja első mérkőzését az átalakított főtáblán, a magyar bajnokcsapat a belga Anderlecht vendége lesz. Az Európa-ligára készülnek a különböző jogtulajdonos televíziós társaságok is, a CBS-nél például a két angol szakértő, Jamie Carragher és Micah Richards mérte össze tudását. Csak a Liverpool legendája tudta közülük, hogy a Ferencváros magyar csapat.

Ferencváros Európa-liga vicc Carragher Richards Henry Magyarország
A Ferencváros a következő hónapokban a pályán tehet azért, hogy a nemzetközi szakértők is jobban ismerjék a csapatot (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A teljes kvízt tekintve egyébként sem Carragher, sem Richards nem teljesített fényesen, pedig még választási lehetőségeket is kaptak. A Ferencváros esetében Carragher helyesen Magyarországot választotta, méghozzá magabiztosan, Micah Richards viszont úgy gondolta, hogy Törökországban kellene keresni a Fradit.

A két angol exfutballista próbálta poénosan kezelni a kínos tévedéseket.

Keresztkérdés Puskás Ferenc és a Ferencváros kapcsolatáról

A stúdióban szintén helyet foglaló Thierry Henry megúszta a vallatást, papírról felolvasott információkkal tett hozzá a műsorhoz, a Ferencváros esetében ebből az derült ki, hogy a legnépszerűbb magyar klub, s 1975-ben döntőt játszott a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK).

Carragher megpróbálta Henryt is nehéz helyzetbe hozni, rákérdezett, hogy Puskás Ferenc játszott-e a Ferencvárosban, de korábbi francia támadó elegánsan kitért a válasz elől.

A Liverpool legendás védője egyébként – vélhetően a tudtán kívül – igazán trükkös kérdést fogalmazott meg. Puskás Ferenc ugyan sosem volt a Ferencváros igazolt játékosa, viszont egy dél-amerikai túrán vendégjátékosként pályára lépett a klub színeiben.

A Ferencváros szerda este az Anderlecht vendége lesz az Európa-ligában, utóbbi csapat nem szerepelt a CBS kvízében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.