Szoboszlai dicséretét zengi és magyarul tanul a Liverpool korábbi alapembere

A szlovák futball legendája, Martin Skrtel pályafutása csúcsán a Liverpool játékosa volt, ahol nyolc évet húzott le. A korábbi kiváló védő 2022-ben vonult vissza, csütörtökön pedig kinevezték a DAC sportigazgatójának. Skrtel a mai napig kötődik a Liverpoolhoz is, Szoboszlai Dominik játékát pedig kulcsfontosságúnak tartja az angol klub szempontjából.

Forrás: Nemzeti Sport2024. 09. 20. 10:35
Szoboszlai Dominik gól Bajnokok Ligája Liverpool
Szoboszlai Dominik Forrás: X/Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martin Skrtel 2008 és 2016 között volt a Liverpool futballistája, éveken át alapember volt a védelem közepén. A szlovák futball-legenda 2022-ben vonult vissza , csütörtökön pedig a DAC bejelentette: Skrtel lett a dunaszerdahelyi klub új sportigazgatója. Az ambíciózus Martin Skrtel a DAC-nál magyar játékosok fejlődésében is segíthet, a Liverpool miatt pedig Szoboszlai Dominik karrierjét is figyelemmel követi.

Martin Skrtel Liverpool DAC sportigazgató Szoboszlai Dominik
Martin Skrtel szerint Szoboszlai Dominik nagyon fontos játékosa a Liverpoolnak, a szlovák exfutballista a DAC sportigazgatójaként más magyar játékosokkal dolgozhat együtt (Fotó: dac1904.sk/Lelkes Ernő)

A 104-szeres szlovák válogatott Skrtel a Nemzeti Sportnak nyilatkozott kinevezése után.

Mivel lepte meg Szoboszlai Dominik a Liverpool korábbi játékosát?

– Kellemesen meglepődtem azon, hogy Szoboszlai tavaly milyen gyorsan alkalmazkodott az új közeghez, pedig más Németországban játszani, mint Angliában. Állandóan tartja a formáját, a Liverpool egyik legfontosabb játékosa – mondta Skrtel Szoboszlairól, aki a héten gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, az AC Milan ellen.

Skrtel egyébként nem dunaszerdahelyi, hanem nagyszombati kötődésű, de a DAC érdeklődését sokkal komolyabbnak érezte, ezért lett a sárga-kékeknél sportigazgató. A DAC fontosnak tartja, hogy keretében legyenek magyar játékosok is, az ő fejlődésükhöz is hozzájárulhat a Liverpool korábbi futballistája, aki az új közegnek megfelelően törekszik arra, hogy jól beszéljen magyarul.

– Szeretnék e téren is javulni – fogalmazott Skrtel, aki az idényre azt a célt tűzte ki, hogy a DAC előrébb végezzen a szlovák élvonalban a tavalyi harmadik helynél.

Bár már visszavonult, akár Sktrel is pályára léphet a dunaszerdahelyi arénában, ahol a klub alapításának 120. évfordulójára tervezett DAC–Slovan öregfiúkmeccs elmaradt. Skrtel a Liverpool hasonló csapatában szokott játszani, amelyet akár Dunaszerdahelyre csábíthat a közeljövőben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.