A Liverpool is kinézte a csodagyereket, aki most Puskás-díjra esélyes gólt szerzett + videó

Az Európa-liga alapszakászának első fordulója után az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jó néhányt szép gólt megosztott az X-oldalán, de ezek közül is kiemelkedik az, amit a Hoffenheim mindössze 18 éves német játékosa, Max Moerstedt szerzett. Moerstedt a dán Midtjylland otthonában talált be akrobatikus mozdulattal, és a góljával esélyes a Puskás-díjra. Az U17-es világbajnok támadót az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool, Szoboszlai Dominik csapata is figyeli.

2024. 09. 27. 14:36
Max Moerstedt lett a Hoffenheim hőse
Max Moerstedt lett a Hoffenheim hőse Forrás: X/TSG Hoffenheim
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán Midtjylland és a német Hoffenheim dániai összecsapása 1-1-re végződött, és a vendégektől Max Moerstedt egyenlített, mégpedig a 89. percben. A hazai szurkolók bosszúsak lehetnek, hogy az utolsó pillanatokban csúszott ki a győzelem a kezekből. De azt nekik is el kell ismerniük, hogy ez bizony nagyon szép gól volt, a 194 centi magas Moerstedt a levegőben úszva akrobatikus mozdulattal továbbította a labdát a kapuba egy beadás után. Érdekesség, hogy a 18 éves német játékos most debütált a nemzetközi porondon, és a Bundesligában is még csak három mérkőzésen lépett pályára: tavaly egy meccsen csereként 11, a mostani szezonban két találkozón négy percet kapott, legutóbb az Union Berlin ellen a keretben sem volt. Most a Midtjylland otthonában a 73. percben állt be.

Max Max Moerstedt akrobatikus mozdulata
Max Moerstedt akrobatikus mozdulata Fotó: X/TSG Hoffenheim

Moerstedt szerény is: Egy kicsit szerencsém is volt

– Hatalmas álmom vált valóra, szerettünk volna egyenlíteni, és csodálatos, hogy ez az én gólomnak köszönhetően sikerült. De a lényeg az, hogy pontot mentettünk. Ami a gólomat illeti, szerettem volna megszabadulni a védőmtől, és valahogy a kapuba továbbítani a labdát, és egy kicsit szerencsém is volt, hogy éppen így sikerült. Nagyon boldog vagyok! – nyilatkozta a Hoffenhemim honlapján Max Moerstedt.

Moerstedt találata után nagyon sokan gondolják, hogy ez ott lesz az év legszebb góljai között, vagyis esélyes a Puskás-díjra.

A találkozóra a Hoffenheim magyar légiósa, Szalai Attila nem került be a keretbe.

Max Moerstedt gólja:

Max Moerstedt: Arsenal, Chelsea vagy Liverpool?

S bár Moerstedtnek a felnőttek között még nincs nagy rutinja, a német U17-es német válogatottban 23 meccsen tíz gólt szerzett, 2023-ban világbajnok lett a csapattal, a tornán négy gólt szerzett, és ezzel felkeltette topcsapatok érdeklédését is. Most pedig még jobban figyelnek rá. Az Arsenal és a Chelsea megfigyelői jelen is voltak a dániai meccsen miatta, de az elmúlt tizenkét hónapban a Manchester United, a Liverpool (Szoboszlai Dominik csapata), a Tottenham Hotspur és a West Ham United is figyelte. 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.