A fővárosi Fidesz kezdeményezi, hogy nevezzék át a Horn Gyula sétányt

Pesti srácok sétányra neveznék át a közterületet a javaslat szerint.

2024. 10. 24. 15:54
Forrás: FACEBOOK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hősök csak a barikádok egyik oldalán álltak! A hősök a pesti srácok voltak, Horn Gyula pedig a kommunista karhatalom embere – írta Szentkirályi Alexandra friss Facebook-bejegyzésében, majd kifejtette: – Magyarországon törvény tiltja, hogy közterület olyan személy nevét viselje, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Ma mégis Horn Gyula nevét viseli egy budapesti sétány és nem a pesti srácok emléke előtt tiszteleg.

Karácsony Gergely és a balliberális fővárosi közgyűlési többség korábban úgy döntött, hogy a jogszabályi tiltás ellenére is Horn Gyuláról neveznek el egy XIII. kerületi sétányt. Idén nyáron a Fővárosi Törvényszék pontot tett a kérdésre: jogsértő, hogy közterület egy karhatalmista nevét viselje.

A törvényesség helyreállítása alapvető feladat. De ennél többel tartozunk! Erkölcsi minimum, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állítsunk emléket és ne azoknak, akik velük szemben – a barikádok másik oldalán – a magyar szabadság ellen fogtak fegyvert.

A Fővárosi Közgyűlés elé visszük, hogy a törvényt és a magyar szabadság forradalmát is sértő Horn Gyula sétányt nevezzük át Pesti srácok sétányra, mert a magyar szabadság és a pesti srácok ellen elkövetett, soha meg nem bánt bűnök alól senkit nem lehet felmenteni – Horn Gyulát sem.

Tisztelet a hősöknek! Mert hősök, csak a barikádok egyik oldalán álltak és állnak ma is!” – hangsúlyozta a Fidesz fővárosi vezetője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.