Reagált a MÁV: Emberileg nehéz helyzet volt, de jogszerűen járt el a kalauz, amikor leszállította a kiskecskét a vonatról

Nagy port vert fel a kiskecske ügye, két nap alatt ért haza Keszthely mellől Solymárra.

2024. 10. 24. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Míg ebben az esetben az utasok megértően és barátságosan viszonyultak a szokatlan útitárshoz, más esetekben, amikor valaki – az előírásoktól eltérő módon – igyekezett állatot szállítani egy-egy járművünkön, gyakran azért érte bírálat a munkatársainkat, mert nem elég gyorsan vagy erélyesen intézkedtek az állatot szabálytalanul szállító gazdával szemben” – jelezte lapunknak eljuttatott közleményében az állami vasúttársaság, miután a Sonline.hu nyomán megírtuk, hogy frissen vásárolt kecskegidájával zavarták le a vonatról Zádori Sára Annát, hiába vett kutyajegyet az állatnak. 

Emberileg nehéz helyzet

„Kollégáink tehát emberileg sosincsenek könnyű helyzetben az ilyen és ehhez hasonló ritka esetekben, de a szabályok világosan fogalmaznak utasnak és jegyvizsgálónak egyaránt. Élő állatot csak zárt szállítóeszközben (kosár, ketrec, láda) lehet szállíthatni, feltéve, ha az biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadul ki. Kollégánknak tehát nem volt mérlegelési lehetősége, így helyesen járt el, amikor a kecskét szállító utast leszállíttatta” – szögezte le a MÁV. Ezt egyébként a vasúttársaság honlapján olvasható utazási feltételekben is bárki elolvashatja. 

A kiskecskét és újdonsült gazdáját végül egy fuvaros vitte haza Solymárra. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.