Kutyának álcázta a kiskecskéjét, de leszállították a vonatról

Keszthely mellől akarta Solymárra szállítani az újdonsült házi kedvencét egy hölgy, tömegközlekedéssel.

Forrás: Sonline2024. 10. 24. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejárta a közösségi média platformjait a történet, hogy frissen vásárolt, kecskgidájával zavarták le a vonatról Zádori Sára Annát – olvasható a sonline.hu-n. Mint a kecske gazdája nyilatkozta, egy nagyon kedves fiatalembertől vette meg a hosszú szőrű, fekete kiskecskéjét egy Keszthely melletti településen. Ezután felszállak a vonatra, mégpedig úgy, hogy vett a kecskének is kutyajegyet. Kis motorvonat volt, amivel az utazásukat kezdték, talán ha tizentöten ültek rajta. Mindenki nagyon kedvesen fogadta, akadt olyan is, aki még sosem látott kecskét. 

– Sajnos mikor a kalauz odaért, rögtön felszólított, hogy hagyjam el a vonatot. Hivatkoztam a menetjegyre, de semmilyen érv nem használt, a következő állomáson le kellett szállnunk 

– panaszolta a haszonállat gazdája.

Sára a következő vonatra már meg sem próbálhatta a felszállást, azonnal elutasították, hiába érvelt, hogy kisebb, mint egy átlagos kutya, hiszen talán tíz kiló a súlya és hatvan centiméter a hossza. Ezért tovább kellett várakozniuk, de közben rájuk esteledett. Egy nagyon kedves család fogadta be őket éjszakára, és Sára onnan próbált fuvart szerezni magának és kisállatának. Másnap aztán egy közösségi fuvarszervező segítségével, egy kamionos vitte tovább Sáráékat Budapestig, ahonnan Solymárra kellett hazamennie. Mint a Solymáriak közössége nevű Facebook-csoportból kiderült, a Hűvösvölgybe tartó villamoson már nem volt gond a jószág utaztatásával, mivel a vezetőnek nagyon tetszett a kecske, és Sára beszámolója szerint a Hűvösvölgyből Solymárra közlekedő 264-es busz sofőrje is gond nélkül felengedte a kis állatot a középső ajtón.

A MÁV-alkalmazottak nem engedték fel a kecskét a vonatra

– Évek óta tartok kecskéket otthon, de mindig is vágyam volt egy hosszú szőrű fekete példány – mondta Sára. – Azért döntöttem az út mellett, mert ha szállítást kérek, az közel hatvanezer forint lett volna. Arra nem számítottam, hogy ilyen kalamajkába keveredünk – tette hozzá.

Zádori Sára Anna egyébként még nem adott nevet kecskéjének. Egy barátja a Samu nevet javasolta, de ő mégis hajlik arra, hogy arról a motorvonatról nevezi majd el, amelyik nem vitte el. Az eset kapcsán a Sonline megkérdezte a MÁV-ot is, ahonnan cikkük megjelenéséig nem válaszoltak.

Borítókép: Az immár Solymárra költöztetett kecske (Fotó: Sonline)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.