A baloldal semmilyen gazdaságvédelmi intézkedést nem támogatott

Ugyanazt a megszorításokra épülő politikát nyomják, amivel egyszer már tönkretették az országot.

Forrás: MTI2020. 09. 28. 17:22
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. februr 9. Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke 16. vrtkel beszdt tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. februr 9-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal semmilyen, a járvány miatti gazdaságvédelmi intézkedést és költségvetési forrást nem támogatott – reagált a nagyobbik kormánypárt a DK hétfői sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Előzőleg Barkóczi Balázs DK-szóvivő arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal kezdjen gazdasági válságkezelésbe. Már az MNB legfrissebb inflációs jelentése is elismeri, hogy válság lesz jövőre is, ugyanis az üzemanyag- és élelmiszerárak további emelkedése várható – érvelt az ellenzéki politikus.

A Fidesz reagálásában kiemelte: a baloldaltól csak kamuvideókra és kamuhírekre futotta, mert nekik a politikai támadás az első. Mindemellett „ugyanazt a megszorításokra épülő politikát nyomják”, amivel egyszer már tönkretették az országot – írták.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hozzátették: Gyurcsány és a baloldal kormányzása alatt több százezer ember munkahelye szűnt meg, adót és rezsit emeltek, elvettek egyhavi fizetést és egyhavi nyugdíjat, a családtámogatásokat pedig visszavágták. Ha most is rajtuk múlna, akkor se bértámogatás, se hitelmoratórium, se adócsökkentés nem lenne, a családtámogatások bővítéséről és a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről már nem is beszélve – áll a közleményben.

Adócsökkentésről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs

– A járvány hatásai miatt gyorsítani kell az intézkedéseket. Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó. Arról már tavasszal döntött a kormány, hogy jövő januártól 12-ről 11 százalékra csökken az adó mértéke, most pedig azt javasoljuk, hogy a bevételi értékhatárt duplázzuk meg hárommilliárd forintig. Így még több cég választhatja a kisvállalati adót. Több mint másfél millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán, miután adócsökkentésről és adminisztrációegyszerűsítésről döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs.

A pénzügyminiszter jelezte: ezzel ötmilliárd forint maradhat a családoknál és a vállalkozásoknál, az ügyintézés pedig gyorsabb lesz. – Az operatív törzs döntésének következményeként a jövő év második felétől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás tervezetét – folytatta. Ezzel félmillió vállalkozás mentesül majd az adókitöltés alól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.