A BKK egyes járatait is érinti a bombahatástalanítás

Péntek este jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi és az Asztalos Sándor úton.

Magyar Nemzet
Forrás: Budapesti Közlekedési Központ2021. 01. 22. 14:49
null
Budapest, 2019. július 13. Tűzszerész a vágányfelújítási munkálatok közben előkerült második világháborús robbanótest mellett a Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2019. július 13-án. A 100 kilogrammos szovjet gyártmányú betonromboló gránátot hatástalanítottak. A teljes művelet és a lezárás több mint három és fél órán át tartott, mintegy hétszáz embernek kellett elhagynia otthonát. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Péntek este jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi és az Asztalos Sándor úton.

Tömegközlekedési járatokat is érint a Kerepesi úton talált világháborús robbanótest péntek éjjelre tervezett hatástalanítása – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. Közleményükben figyelmeztetnek: a tűzszerészi munkálatok miatt várhatóan

ma 20.30-tól szombat hajnali 2 óráig jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi úton és az Asztalos Sándor úton. Az érintett szakaszon a BKK-járatok rövidített, illetve terelőútvonalon járnak.

A lezárás miatt a 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között jár, nem érinti a Keleti pályaudvar, az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállóhelyeket. A kimaradó szakaszon a lezárás idején is menetrend szerint közlekedő 2-es metró igénybevételét javasolják. Változik az éjszakai járatok közlekedése is: a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbuszok terelve járnak, nem érintik az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállókat, a Keleti pályaudvarnál pedig a megszokottól eltérő helyen, a Thököly úton, az 5-ös, a 7-es és a 8E buszok megállójában állnak meg. A városközpont felé tartó éjszakai járatok a Puskás Ferenc Stadionnál a 77-es trolibusz megállójában, az Ifjúság útja torkolata előtt is megállnak. A BKK azt írta: a Kerepesi út megnyitását követően újra az eredeti szakaszon közlekednek az érintett járatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.