A BKK sarkára lépett a fővárosi kormányhivatal

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vállalása szerint hétfőre elkészíti érdemi, formailag is megfelelő járatsűrítési tervét – közölte a fővárosi kormányhivatal. Mint közleményükben írták: személyesen egyeztetett a Fővárosi Kormányhivatal és a BKK a járvány elleni védekezés érdekében a kormány által elvárt, de a fővárosban elmaradt érdemi járatsűrítés ügyében.

2020. 12. 09. 17:24
null
20200427 Budapest Csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Főpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A BKK eddig leadott adataiból is látszott, és a szerdai találkozón is kiderült, hogy a társaság a járatainak 91 százalékán nem sűrített, ezért a kormányhivatal megerősítette „világos szakmai elvárásait”, és arra kérte a társaságot, támassza alá az eddig szolgáltatott járatsűrítési adatokat – közölte a fővárosi kormányhivatal. Sára Botond fővárosi kormánymegbízott közösségi oldalán azt írta: személyesen egyeztetett a BKK-val az elmaradt érdemi járatsűrítés ügyében, és hétfőre vállalták, hogy végre megfelelő járatsűrítési tervet készítenek.

Mint ismert: Orbán Viktor miniszterelnök egy hónappal ezelőtti járványügyi intézkedései között szerepelt, hogy a közösségi közlekedésben részt vevő járatokat sűríteni kell, hogy az utazók elkerüljék a nagy tömeget. Korábban a budapesti Fidesz is azt kérte Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy a fővárosi busz- és villamosjáratok sűrítését kezdje meg mihamarabb a koronavírus okozta járványhelyzetben.

„Éppen ezért javasoljuk Karácsony Gergelynek, hogy pártjával ne azon gondolkodjanak, hogyan lehet a nyugdíjasokat eltiltani a tömegközlekedés használatától, hanem sűrítsék a járatokat, hiszen ezzel biztonságosabbá teszik mindenki számára a buszokon és a villamosokon való közlekedést” – fogalmazott a Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.