A Demokratikus Koalíció ismét a vakcinaigazolványokat támadja

A párt az Európai Bizottsághoz fordulva támadja a védettségi kártyákat. Szerintük, aki keleti oltást kapott, az nem utazhat majd az unión belül.

Forrás: MTI2021. 05. 29. 14:36
null
A Demokratikus Koalíció elnöke a háttérből mozgathatja a szálakat Forrás: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője mai sajtótájékoztatóján azzal vádolta a kormányt, hogy titkolja, milyen vakcinát kaptak a magyar állampolgárok.

A baloldali politikus szerint a magyar kormány hiába kötött megegyezéseket több országgal is arról, hogy elfogadják a másik állam oltási igazolványait, szerinte mindenhová nem lesz érvényes a magyar igazolás.

A Demokratikus Koalíció ezúttal a védettségi igazolások miatt támadja a kormányt
Fotó: Mirkó István

Rónai szerint a magyar vakcinaigazolvánnyal az illető nem tudja igazolni védett-e a koronavírus ellen.

Továbbá a DK képviselője azt állította, hogy sokakat visszafordítottak a határon vagy azonnali teszteket kértek tőlük, hogy beléphessenek egy másik országba.

Rónai véleménye szerint a kormánynak haladéktalanul gondoskodnia kellene arról, hogy „minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás, és minden uniós polgárnak járó jogával”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.