A Fidesz–KDNP kormányzása óta egyre bővülnek a családtámogatások

Ha a baloldalon múlna, akkor se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családtámogatások nem lennének – reagált a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) azon nyilatkozatára, hoögy a szocialista politikus azt követeli a kormánytól, hogy tizenharmadik havi családi pótlékkal segítse az iskolakezdést.

Forrás: MTI-OS2020. 08. 13. 17:34
null
Budapest, 2019. augusztus 1. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllõi raktárából érkezett tankönyveket pakolják ki a Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvû Közgazdasági Szakgimnáziumban 2019. augusztus 1-jén. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha a baloldalt valóban egy percig is érdekelné a gyermekes családok megélhetése, akkor támogatták volna az eddigi családvédelmi és gazdaságvédelmi intézkedéseket, a családi adókedvezmény bevezetését és bővítését, a kisgyermekes családokat segítő támogatásokat, a devizahitelek eltörlését, az otthonteremtési támogatások bevezetését és az ingyenes tankönyvprogram bevezetését – a Fidesz arra reagált csütörtöki kommünikéjében, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) közleményben követelte a kormánytól, hogy augusztusban fizessen tizenharmadik havi családi pótlékot a gyermekek iskolakezdésének segítéséért.

A nagyobbik kormánypárt hangsúlyozta: a baloldal tizedik éve minden családtámogatást elutasít és támad, s ha rajtuk múlna, akkor ma se ingyenes tankönyv, se családi adókedvezmény, se családvédelmi intézkedések nem lennének. Felidézték: a baloldal kormányzása alatt is sorozatos megszorításokkal sújtotta a gyermekeseket, elvette tőlük a családi adókedvezményt, devizahitelekbe, eladósodásba taszították őket, duplájára emelték a munkanélküliséget, és hagyták, hogy a piaci szereplők a családok kárára a tankönyvek árán is nyerészkedjenek.

– A Fidesz–KDNP kormányzása óta egyre bővülnek a családtámogatások, a járvány okozta válság ellenére is növeljük a gyermekesek támogatását, megvédjük a magyar emberek munkahelyét és a szeptemberben induló tanévben már minden általános és középiskolai tanuló ingyen kapja a tankönyvet – nyomatékosította a Fidesz.

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be: azok az ösztönző családtámogatások, amelyeket fokozatosan és egyre bővülő módon épített ki a kormányzat 2010 óta, meghozták az eredményeket: javulnak a demográfiai mutatók, és amellett, hogy a gyermekvállalási kedv is egyre nagyobb, nőtt a foglalkoztatási szint, mindezek miatt a családok jövedelmi helyzete jelentősen javult. A Kopp Mária Intézet elnöke a lapunknak adott interjúban elmondta: a házasságkötések száma majdhogynem megduplázódott az elmúlt tíz évben, ez szintén olyan alap, amely előrevetítheti, hogy több gyermek fog születni a következő tíz évben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.