A főváros nem tervezett fákat a belvárosi utcafelújításba

Elfogadhatatlannak tartja Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros–Lipótváros polgármestere, hogy a megújuló Apáczai Csere János utcába a főváros egyetlen fát sem tervezett be. A polgármester felhívta a figyelmet, hogy minden V. kerületben megvalósuló beruházás esetén egyeztetést, együttműködést kér Karácsony Gergelytől.

2021. 05. 26. 17:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi tervek szerint nem ültetnek egy fát sem az Apáczai Csere János utca megújítása során. Azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan a Virágos Magyarország fődíjas, a zöldfelületet minden fejlesztés során növelő Belvárosban – írta közösségi oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere.

A kormánypárti városvezető egyeztetést kezdeményezett, kiállva az Apáczai Csere János utca zöldítéséért, a lakossági igényeket kiszolgáló funkciók megtartása mellett.

 

2019-ben a Virágos Magyarország verseny fődíját és Budapest Főváros különdíját vehette át Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere az V. kerületben megvalósított „zöld” intézkedéseiért. A díjat azzal érdemelték ki, hogy a megelőző öt évben 297 fát ültettek, minden közterület-fejlesztésnél növelték a zöldfelületet, parkjaik – mint a Károlyi-kert, a Honvéd és az Olimpia park – híresek a magas színvonalú karbantartásukról, folyamatos fejlesztésükről, mindemellett Magyarországon elsőként használták a fák fejlődését és a közművek sértetlenségét egyaránt biztosító gyökérmenedzsment rendszert, és megkezdték a zöldfalak létesítését is a kerületben – mindezzel vált méltóvá Belváros önkormányzata a kitüntető címre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.