A gerendát nem látják a saját szemükben Karácsonyék

Míg a Karácsony Gergely vezette főváros hibájából bukik a BKV közel évi egymilliárd forintot, addig a fővárosi vállalat büdzséjét több tíz millió forinttal apasztva tovább, már a tömegközlekedési eszközök felületeire is kiterjesztik a kormányellenes plakátkampányukat. Miközben a kabinet több tucat új, korszerű, környezetbarát buszt vásárolt Budapest és az agglomeráció közlekedésének javítására, addig a városvezetéstől csak egy mutyiként lelepleződött, kudarcba fulladt buszbérlési tenderre telt.

2021. 02. 21. 20:28
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2020. oktber 9. Karcsony Gergely fpolgrmester beszdet mond a BKV kelenfldi buszgarzsban ltestett kt napelemes busztrol tadsn 2020. oktber 9-n. A fejlesztsnek ksznheten az elektromos buszok villamosenergia szksgletnek 40 szzalkt a trsasg nerbl fedezni tudja. A telephelyen a napelemes rendszer 648 napelempanelbl ll, sszteljestmnye 200 kilowatt, s ez fedezi a buszgarzs ves villamosenergia ignynek 9 szzalkt. MTI/Szigetvry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a főváros hibájából több milliárd forintot bukik el a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) a fővárosi fenntartású vállalat reklámtenderének érvénytelenítése miatt, addig Karácsony Gergelyék egyre újabb felületekre, és egyre több közpénzt elpazarolva terjesztik ki a kormányellenes plakátkampányukat.

Az Index beszámolója szerint a

már a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműveire is felragasztották a propaganda feliratokat, s összesen 22 millió forintot fordíthatnak a gyártásra, a kihelyezésre, valamint a digitális hirdetések költségeire

a Védjükmegbudapestet.hu nevű, újonnan létrehozott honlapjukon. A fővárosi Fidesz nemrégiben idézte fel a Facebook-oldalán azt a bírósági döntést, amely szerint a főváros baloldali többsége 2019 végén jogszerűtlenül akadályozta meg, hogy a JCDecaux nevű cég jogszerű ajánlata nyerjen a BKV reklám közbeszerzésén. Csakhogy a francia hátterű vállalat egy évvel később, a koronavírus-járvány idején már nem tartja az eredeti ajánlatát, s míg az elkaszált közbeszerzéssel négy éven keresztül havonta 142 millió forint bevétele lett volna a BKV-nak, a 2019-es 55 millió, valamint a 2020-as 62 millió forint helyett, vagyis minden hónapban nyolcvanmillió forint a veszteség.

A tömegközlekedés problémáit is a kormány nyakába varrná a baloldal, holott míg a kabinet több tucat buszt vásárolt Budapestre, Karácsonyék nem tettek semmit ebben a kérdésben

Négy év alatt tehát összesen nagyjából 4 milliárd forintot bukik el a főváros, a saját, értelmetlen mulasztása miatt. Figyelemre méltó, hogy míg a főpolgármester leginkább azt panaszolja, hogy a kormány döntése alapján a kis- és közepes vállalkozásoknál maradhat az iparűzési adó fele a pandémia okozta nehéz helyzetre való tekintettel, a mintegy hárommilliárd forintra rúgó összeg eleve jóval kisebb, mint amit az elpancserkodott BKV-s reklámtender miatt bukik a főváros.

Amellett sem lehet elmenni, hogy

a BKV hirdetőtábláira kirakott „ki ne akarná, hogy itt holnap is megálljon a busz?” feliratokra a Momentum „A Fidesz” matricákat ragasztotta, ami azért is mérhetetlenül cinikus, mivel az utóbbi hónapokban a kormány állami büdzséből több tucatnyi korszerű, csuklós buszt vásárolt,

s a legújabb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő járművek Budapesten, és az agglomerációban közlekednek. Mindeközben Karácsonyék egyetlen busztendert írtak ki, mindössze hat darab, leharcolt közlekedési eszköz bérlésére (!), ám a buszmutyi néven elhíresült pályázatról kiderült, hogy egy olyan kamucéget hoztak ki rajta győztesnek, amely az MSZP-s főpolgármester-helyettes Tüttő Kata egykori élettársa, Leisztinger Tamás nagyvállalkozó érdekkörébe tartozik. Amikor kiderült, hogy a tender biztosan nem szolgálhatta a főváros és a budapestiek érdekeit, Karácsonyék visszakoztak, és érvénytelenítették a megállapodást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.