A kormányt bírálta a börtönbiznisz ügyvédje

Azután, hogy a magyar kormány közölte, felfüggeszti a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését, Fahidi Gergely közösségi oldalon bírálta a döntést.

2020. 02. 04. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel 517 millió forintos kártérítést perelt ki elítélteknek Fahidi Gergely ügyvéd a börtönbiznisz néven elhíresült ügyben. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy ekkora részesedésre tett volna szert Soros György egyetemén, a CEU-n végzett ügyvéd.

Azután, hogy a magyar kormány közölte, felfüggeszti a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését, Fahidi Gergely közösségi oldalon bírálta a döntést. „Kérdés, hogy az állam hogyan függeszthette fel a kifizetést. A jelenleg hatályos magyar jogszabály, amelynek módosítását már bőven a Fidesz-kormányok alatt, 2016-ban fogadta el a parlament, kötelezi az államot a kártalanítások kifizetésére” – vélekedett az ügyvéd. Az Origó.hu felidézte, hogy Fahidi Gergely dolgozott a Soros-szervezet Helsinki Bizottságnak és írt a Soroshoz szintén köthető balliberális Hvg-nek.

Ismert, hogy Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek az elmúlt években számtalan pert indítottak a magyar állam ellen, és közel tízmilliárd forint kártérítési összeget nyertek el olyan börtönben ülő bűnelkövetők javára, akik a fegyintézet rossz körülményeire hivatkoztak. Orbán Viktor miniszterelnök január elején közölte: joggal és okkal sérti a társadalom igazságérzetét, hogy az áldozatok helyett az elítéltek kapnak kártérítést. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig ipari méretű visszaélésnek nevezte a Magyarország ellen indított tizenkétezer kártérítési pert, amelyek révén több mint tízmilliárd forintot ítéltek meg a fogvatartottak javára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.