Adománygyűjtés indult a kárpátaljai rászorulók megsegítésére

A támogatásokból és adományokból legalább tízezer embernek segítene az Ökumenikus Segélyszervezet.

2020. 10. 01. 13:50
null
Forrás: Fekete Dániel / MÖS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Országos pénzadománygyűjtést indított a 1353-as adományvonalon az Ökumenikus Segélyszervezet a kárpátaljai rászorulók megsegítésére: aki tárcsázza a vonalat, hívásonként 250 forinttal segíti az ügyet – jelentette be a szervezet elnök-igazgatója. Lehel László emlékeztetett arra, hogy ezzel a korábbi évek összefogását folytatják, mert a karitatív szervezet régóta a nehéz sorsú kárpátaljai emberek, családok mellett áll. Kiemelte, hogy idén, nem elsősorban az évek óta fennálló kelet-ukrajnai polgárháborús helyzet, hanem sokkal inkább a koronavírus-járvány miatt a korábbinál is nagyobb szükség van a segítségre.

Lehel László rámutatott arra, hogy a

partnereik támogatásaiból és a befolyó adományokból igyekeznek összesen tízezer embernek segítséget nyújtani, akiknek téli tüzelőt és élelmiszert vásárolnak, illetve a gyermekfejlesztésre is költenek az összegből.

Hozzátette: kiemelten támogatják azokat a nagycsaládosokat, ahol valamelyik szülő elvesztette munkahelyét, és az egyedül élő idősekre is nagyobb figyelmet fordítanak.

Elhangzott az is, hogy nagyobb összeggel a www.segelyszervezet.hu honlapon vagy a 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással, „Kárpátalja” megjelöléssel lehet segíteni.

Újra összefog a magyarság a kárpátaljaiak megsegítésére
Fotó: Fekete Dániel / MÖS

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) évek óta támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet abban, hogy segíteni tudjon a kárpátaljai rászorulókon, idén harmincmillió forinttal járulnak hozzá a karitatív munkához.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke kifejtette, hogy a 23 megyei jogú városból ezúttal tizenkettő állt az ügy mellé. A politikus reményét fejezte ki, hogy legközelebb a többi település is ajánl majd fel segítséget a rászorulóknak. Szita Károly hangsúlyozta, hogy azért támogatják szívesen az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, mert azt látják: a segítés nem abban merül ki, hogy csak segélyt adnak az embereknek, hanem abban támogatják őket, hogy minél hamarabb megálljanak a saját lábukon. – Hálót adnak az embereknek, és ezzel segítenek, hogy halat tudjanak fogni – tette hozzá a politikus.

A sajtótájékoztatón részt vett a segélyszervezet két jószolgálati nagykövete, Lévai Anikó és Kovács Kokó István is, utóbbi annak a Beregszászi Jótékonysági Félmaratonnak az arca és az egyik főszervezője, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megtartani. Kokó azonban hangsúlyozta, hogy az idei rendezvény sem marad el teljesen. – Szeretnénk virtuálisan együtt futni majd a kárpátaljai iskolákkal, ők Beregszászon, mi pedig a Margitszigeten hívnánk fel a figyelmet az adománygyűjtésre – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.