Adott esetben polgárháborús helyzet is kialakulhat Németországban

A Hír TV Heti terror című műsorában Déri Stefi műsorvezető vendége volt Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértők. A műsorban szó volt a rettenetes frankfurti tragédiáról amelyben, egy 8 éves gyermek vesztette életét és a borzalmas eset várható hatásairól.

Forrás: Hír TV2019. 08. 01. 14:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész Németországot sokkolta a rettenetes a frankfurti tragédia: egy 8 éves kisfiú szörnyethalt, akit anyjával együtt a vonat elé lökött egy afrikai migráns Frankfurtban. A felháborodás olyan elementáris erejű volt, hogy Horst Seehofer német belügyminiszter megszakította szabadságát, és válságtanácskozásra hívta a rendőrség, a vasút és más illetékes szervek, köztük az Alkotmányvédelem vezetőit. Horst Seehofer zéró toleranciát hirdetett a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények ügyében. Közben a Német Alkotmányvédelmi Hivatal Angela Merkel által kirúgott vezetője kipakolt. Hans Georg Maaßen a tragédiától függetlenül, azelőtt egy nappal, előadásában pontról pontra szedte darabjaira a Németországnak és Európának is hatalmas károkat okozó merkeli bevándorláspolitikát.

Vajon elérkezett a fordulópont a migráció megítélésében Németországban? – ezt a kérdést boncolgatták Földi László és Horváth József biztonságpolitikai szakértők a műsor első felében.

Az, hogy az az elkövető egy háromgyermekes apa és más kultúrából érkezett Németországba még nem ok arra, hogy egy ilyen tettet elkövessen – vetette fel Déri Stefi műsorvezető.

Érdemes kettéválasztani a dolgokat, tehát van egy rossz politika Európában a migrációval kapcsolatban, ebben a rossz nem az, hogy jöhetnek emberek vagy nem, hanem ahogy ezt kezelték, ahogy ideérkeztek, hogy nem volt vizsgálat, hogy kik jöttek és milyen módon. A vizsgálat nem csak arra vonatkozik, hogy vannak-e okmányai, hogy dzsihadista vagy nem, hanem ennek a vizsgálatnak ki kellene terjednie arra is, hogy mentálisan mire lehet számítani velük kapcsolatban. Egy egészen más kultúrából jönnek, egy egészen más identitást képviselnek és belecsöppennek az európai zűrzavarba, valljuk be a civilizált életünk nem egyszerű még nekünk se akik ideszülettünk. Egy olyan ember, aki ezt egyáltalán nem érti, nem tudja kezelni, ráadásul folyamatos fusztrációk is érhetik, hiszen sikereket nem ér el. Elérhet egy olyan pszichés állapotba amikor teljesen ostoba indulatoktól vezérelve elkövet egy ilyen bűncselekményt, amely mögött adott esetben még politikai értelem vagy szándék sincs. Az indulatokat az kavarja föl, hogy semmi olyan óvintézkedés nem történik, ami a folyamattal szemben megvédené az egyébként tisztességes, normális emberek Európában. Amikor egy ilyen történik, ez történhet akkor is, ha egyébként minden rendben lenne, tehát ez nem így esemény akkor viszont az indulatok valóban előjönnek és adott esetben egy polgárháborús helyzet is kialakulhat, nem sok kell hozzá ma már Németországban sajnos – válaszolt Földi László, biztonságpolitikai szakértő.

Szeretném kiegészíteni ezt azzal, hogy a német belügyminiszter bő egy évvel ezelőtt egy 84 pontos mestertervet vázolt föl aminek része volt az is, hogy szigorítják a kitoloncolásokat, felgyorsítják azoknak akik illegálisan tartózkodnak az országban az eltávolítását, fellépnek a bűncselekményeket elkövetőkkel szemben, megvonják tőlük a tartózkodási engedélyt. Ehhez képest nem történt ez meg és látjuk a belügyminiszternek a pánik reakcióját is, hiszen az amikor azt mondjuk, hogy majd megszigorítjuk a pályaudvarok védelmét akkor megkérdezem, hogy hol és miért nem a metróét, miért nem a villamosét, a strandokét és még sorolhatnám. Látszik, hogy a német politikának a jelenlegi vezetői nem képesek kezelni ezt a helyzetet és nem hajlandók szembenézni ennek a helyzetnek a komolyságával, mert valóban nem tudhatjuk, hogy ennek milyen kifutása lesz, ha nem hajlandók adekvát válaszokat keresni – mondta Horváth József, biztonságpolitikai szakértő.

Az adás második felének témája, hogy vajon befellegzik-e a radikális baloldal utcai rohamcsapatának, az úgynevezett Antifa mozgalomnak. Donald Trump amerikai elnök ugyanis terrorszervezetté akarja minősíteni a jobboldali politikusokat és újságírókat megfélemlítő és bántalmazó erőszakos antifa csoportokat. A hatóságok sokszor félrenéztek, a baloldal pedig mentegette őket, de Donald Trump elnök most ebben az ügyben is fordulatot hozhat.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.