Aggályos adatkezelés a Párbeszédnél

A múlt heti előválasztást követően egyre többen jelezték: annak ellenére kaptak támogatást megköszönő levelet Karácsony Gergelytől, hogy nem is vettek részt a voksoláson.

Magyar Nemzet
2019. 02. 09. 7:41
null
Az ellenzéki párt állítja, jogszerű volt a voksolás Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Párbeszéd az összes, jogszerűen az adatbázisában szereplő szimpatizánsának megköszönte a részvételt és a támogatást – közölte a párt azzal kapcsolatban, hogy a múlt heti előválasztást követően egyre többen jelezték: annak ellenére kaptak támogatást megköszönő levelet Karácsony Gergelytől, hogy nem is vettek részt a voksoláson.

A Párbeszéd állításának ellentmond, hogy a levelet Vajnai Attila, a Munkáspárt korábbi alelnöke is megkapta, pedig ő sem ment el az előválasztásra. A kommunista politikus nem hagyja annyiban a dolgot, számon akarja kérni Karácsonytól, hogyan került a neve a támogatói adatbázisba. – Meglepődtem. Nem vártam egy ilyen levelet, főként azok után, ami az utóbbi napokban, a héten kialakult Karácsony Gergely személye körül, de nem csak körülötte, az egész liberális ellenzék körül, úgy gondolom, hogy ez nem hiteles – mondta a Hír TV-nek Vajnai Attila, aki szerint az is lehet, hogy a Párbeszéd stábja egy korábbi levelezőlistát vett bele véletlenül az üzenetküldésbe.

Az ellenzéki párt állítja, jogszerű volt a voksolás
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Tény, hogy az adatkezelés szabályai, a személyiségi jogok betartása miatt nem teszik lehetővé, hogy olyan módon használják fel az ember címét, nevét, bármilyen adatát, amire nem adott felhatalmazást. A Párbeszéd honlapján található adatkezelési alapelvek is kimondják, hogy „a kezelést jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon végezzük”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.