Alapelvekről is egyeztetett a kutatóhálózat vezetése

Magyar Nemzet
2019. 09. 13. 12:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a munkát az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), irányítótestületének vezetője, Maróth Miklós tegnap találkozott a kutatóintézetek igazgatóival, hogy egyeztessenek a jövőbeli együttműködésről. Az ELKH irányítótestülete pedig ma ülésezik, hogy minél előbb hozzáfoghassanak a kutatóintézet-hálózat reformjához.

A találkozón Maróth Miklós ismertette az intézményvezetőkkel, hogy milyen elvek mentén kívánja az általa vezetett testület irányítani az intézeteket, amelyek képviseletében az egyik főigazgató felolvasta a kutatók kéréseit, és mint Maróth Miklóstól megtudtuk, a két lista majdnem fedte egymást. Az irányítótestület vezetője felkérte az igazgatókat: az intézetek fogalmazzák meg maguk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy hatékonyan és jól tudjanak dolgozni. Az intézményvezetők által is megfogalmazott elvek mentén fogják majd összeállítani a szervezeti és működési szabályzatot.

Maróth Miklós felkérte az igazgatókat, október 15-ig készítsék el azt az anyagot, amelyben benne kell lennie az irányítás alapelveinek és a szervezeti egységek felvázolásának. Emellett terveket kell készíteniük arról, hogy a tetemesen emelkedő állami támogatást miként kívánják felhasználni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.