Amerikában is rácsodálkoztak a magyar demográfiai adatokra

Öt százalékkal emelkedett idén a születések száma a családbarát Magyarországon.

Breitbart.com
2020. 08. 27. 11:40
null
Egy-egy közös társasjáték feltöltheti az egész családot Fotó: Iakov Filimonov Forrás: 123RF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon idén eddig egyetlen hónapban sem csökkent a születések száma a 2019-es adatokkal összehasonlítva, míg a halálozások száma a koronavírus-járvány ellenére is mintegy négyezerrel csökkent januártól júliusig, és nőtt a házasságkötések száma is. Európán belül emellett Magyarországon a legalacsonyabbak között van a koronavírushoz köthető halálozási arány is.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban is kinyilvánította, hogy kormánya Magyarország demográfiai problémáit családbarát politikákkal kívánja megoldani a tömeges migráció helyett – tette hozzá a Breitbart.

Egy múlt heti eseményen Európa jövőjéről beszélve pedig az „istentelen kozmosszal, a családok szivárványosításával, a migrációval és a nyitott társadalmakkal” kísérletező európai baloldalt állította szembe Közép-Európával, ahol szavai szerint „visszahelyezik jogaikba az ősi életösztönöket”, és ahol „migránsok helyett a saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.