Árstopot és adóstopot is javasol a miskolci Fidesz

Még mindig nem hívta össze Veres Pál, Miskolc független polgármestere a megyei jogú város közgyűlését, holott egy hónapja a kormány feloldotta az egészségügyi veszélyhelyzetet. Az utóbbi időszakban a helyi baloldali összefogás olyan kedvezőtlen döntéseket hozott, mint a tömegközlekedés drágulása, a vadaspark és a fürdőbelépők árának emelkedése. A további lakossági sarc megfékezésére és az ingatlanok elkótyavetyélésének a megakadályozására a Fidesz–KDNP egy javaslatcsomagot nyújtott be, de közgyűlés híján szóra se méltatták.

2020. 07. 16. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A privatizációs stopra vonatkozó közgyűlési javaslatunkat a miskolci baloldal nemhogy nem tűzte napirendre, de még válaszra sem méltatta. Az előterjesztés időszerűségét és indokoltságát az adta, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság szerte a világban leértékelte az ingatlanokat is – indokolta a frakció javaslatát Soós Attila, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, aki nem tartja megfelelő időzítésnek, hogy az önkormányzat értékesítse a két jelentős értékű ingatlant, a volt leánykollégiumot, illetve a húszemeletes toronyházat. A helyi képviselő hozzátette: bár a több száz milliós értékű ingatlanok kapcsán az ajánlattételi határidő lejárt, de sem az önkormányzati képviselők, sem a miskolci lakosság nem kapott tájékoztatást a privatizációs eljárásokról. Soós Attila azt is kifogásolja, hogy egy hónappal ezelőtt a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet ugyan megszűnt, azonban a miskolci baloldalnak ennyi idő is kevés volt, hogy a közgyűlést összehívja, miközben más önkormányzatok immár a napokban a második üléseket tartják meg.

– A legutóbbi ülés óta közel öt hónap telt el. Mindez azt jelenti közjogi értelemben, hogy az átlátható közgyűlési kormányzás helyett egy átláthatatlan és ellenőrizetlen, „titkos” tanácsosokra támaszkodó kormányzás folyik Miskolcon – jelentette ki Soós Attila. A Fidesz–KDNP képviselőcsoport ezen hosszú idő alatt újabb közgyűlési döntés meghozatalát látják indokoltnak. Az utóbbi időben egymást követik a miskolci baloldal megszorító intézkedései, amelyet a járványidőszak alatt, közgyűlés nélkül egy személyben hozott meg Veres Pál polgármester.

– A miskolci tömegközlekedésnél elrendelt járatcsökkentés mellett a viteldíjak emeléséről döntöttek, ugyancsak emelkedtek az árak a selyemréti fürdőben, a vadasparkban pedig a felnőtt belépőkért 33 százalékkal kérnek többet. A koronavírus-járvány a miskolciak jövedelmi viszonyait is kedvezőtlenül érintette, éppen ezért jogos elvárásuk, hogy a baloldal a már bejelentett hétmilliárd forintos költségvetési hiányát ne miskolci lakosok zsebéből finanszírozza. Éppen ezért a Fidesz–KDNP frakció újabb közgyűlési előterjesztést nyújt be, amiben a privatizációs stop után árstopot és adóstopot kér a miskolci lakosok és vállalkozások védelmében – sorolta a baloldali megszorításokat és Fidesz enyhítő javaslatait Soós Attila. A helyi képviselő hozzátette: a közgyűlés döntsön árstopról minden önkormányzati szolgáltatás, különösen a parkolási díjak, a lakásbérleti díjak, az üzletek bérleti díja ügyében és tegyen nyilatkozatot arról is, hogy nem növeli a miskolci lakosságot és vállalkozókat érintő helyi adók mértékét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.