Az amputációk megelőzéséért jelent meg ingyenes telefonos alkalmazás

Egy új, ingyenes telefonos alkalmazás jelent meg, amelynek a célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsenek elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövödmények miatti esetleges végtag-amputációt – írta a Magyar Hírlap kedden.

Forrás: MTI2019. 04. 30. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Végtagmentő elnevezésű applikáció a lap szerint a veszélyeztetett betegeknek és a szakembereknek is segítségül szolgálhat.

Az alkalmazás a betegadatok elemzése után konkrét és általános javaslatokat ad, emellett elindítja a virtuális asszisztenst is, aki időszakos figyelmeztetésekkel látja el a felhasználót – mondta el Rozsos István, az alkalmazást megálmodó érsebész.

Az ismert adatok alapján Magyarország élenjáró az amputációk számában Európában és a világon is, holott e végtagvesztések jelentős része indokolatlan – írta a lap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.