Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László mentelmi jogát

Az ügyészség gyanúja szerint a DK képviselője a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Forrás: MTI2019. 10. 21. 16:49
VARJU Lszl
Budapest, 2018. június 29. Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselõje felszólal a 2019. évi központi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. június 29-én. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés hétfőn 146 igen és 29 nem szavazattal felfüggesztette Varju László (DK) mentelmi jogát.

A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A döntés előtt tárgyalta az ellenzéki képviselő ügyét az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Varju László az ülésen – az Országgyűlés honlapján közzétett határozati javaslat szerint – azt mondta: semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.