Bakondi György: Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet

Magyarország képes távol tartani, ellenőrizni a határsértőket. A magyar határőrizet példaértékűvé vált – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2019. 10. 11. 21:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György hozzátette: Magyarország képes távol tartani, ellenőrizni a határsértőket. A magyar határőrizet példaértékűvé vált – közölte. A főtanácsadó kitért arra, hogy számos fontos fórumon, így az Arraiolos-csoport athéni tanácskozásán is szóba került a migrációs válság.

Bakondi György azt mondta: ha az egyre növekvő számú népesség csak egy bizonyos százaléka dönt úgy, hogy útnak indul, akkor is jelentős számban érkezhetnek Európába. Bakondi György azt mondta, a migráció szempontjából jelentős tétje van az Európai Unión belül az államok együttműködésének, de az önkormányzatok állásfoglalásának is. Kiemelte, súlyos következményekkel járna, ha abba a tévhitbe esnének települések, hogy pénzt kapnak cserébe, ha néhány migránst befogadnak.

Ahogy több helyen súlyos következményekkel járt is – emelte ki a főtanácsadó, példaként említve, hogy az ilyen városokban no-go zónák kialakulása, a késelések, a terrorizmus, a köztörvényes bűncselekmények számának emelkedése volt megfigyelhető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.