Bakondi György: Több határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása

Ebben az évben Magyarországra 13 ezren próbáltak illegálisan belépni, míg tavaly egész évben mintegy 6 ezren – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2019. 12. 07. 21:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több magyarországi határszakaszon is növekszik az illegális migránsok aktivitása – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György közölte: növekedés figyelhető meg a horvát-magyar, a román-magyar és az ukrán-magyar határon is. Ebben az évben Magyarországra 13 ezren próbáltak illegálisan belépni, míg tavaly egész évben mintegy 6 ezren.

Az is tény, hogy Szerbiában is növekszik az illegális migránsok száma, és ők Magyarország felé akarnak továbbmenni – tette hozzá.

A tanácsadót kérdezték arról is, hogy Szerbiában a migránsok fenyegető hangnemben is beszéltek Magyarországról. Bakondi György kiemelte: a migránsokat bűnöző-, embercsempész-szervezetek mozgatják. Ők mondhatták azt a migránsoknak, hogy „Nyugat-Európa várja őket”, és ebben Magyarország az akadályuk.

Bakondi György leszögezte: Magyarországot nem érdemes fenyegetni. Egyúttal biztosította a magyar lakosságot arról, hogy a „rendvédelmi erők jogszabály szerint eljárva készen állnak arra, hogy a magyar határt bármilyen támadással szemben megvédelmezzék”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.