Bakondi György: Újabb tíz- és százezrek indulhatnak meg Európa felé

Újabb tíz- és százezrek indulhatnak meg az európai kontinens felé, ami „nagyon komoly” migrációs válsághelyzetet idézhet elő – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedd este az M1 aktuális csatornán.

2019. 09. 24. 22:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bakondi György arról beszélt, hogy a baloldali olasz kormány a kikötők megnyitásával „szívóhatást fejt ki” az Európába eljutni akarókra, és az embercsempészek aktivitása is erősödik.

Mindhárom fő migrációs útvonalon – Spanyolország, Olaszország és Törökország-Görögország irányából – is jelentősen nő bevándorlók száma – ismertette.

A máltai megállapodásban szereplő elosztási mechanizmusról szólva a belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a kvóta Magyarországnak „sem önkéntes, sem kötelező szempontból nem elfogadható”.

Bakondi György úgy vélekedett, hogy az európai belbiztonsági helyzetet „súlyosan fenyegető” új fejlemények jelentek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.