Bakos Katalin televíziós főszerkesztő kapta idén a Szalay Annamária-díjat

Varga Mihály pénzügyminiszter a díjátadó ünnepségen a kitüntetettet méltatva elmondta, hogy a magyarság egységét, közös kultúránk értékét és a közösségünkhöz tartozás örömét közvetíti.

Forrás: MTI2019. 12. 03. 15:54

Varga Mihály pénzügyminiszter a díjátadó ünnepségen a kitüntetettet méltatva elmondta, hogy a magyarság egységét, közös kultúránk értékét és a közösségünkhöz tartozás örömét közvetíti.

Bakos Katalin televíziós főszerkesztő, rendező, sokoldalú közszolgálati médiaszakember kapta idén a Szalay Annamária-díjat. Az elismerést Varga Mihály pénzügyminiszter adta át kedden Budapesten.

A tárcavezető, aki egyben a Szalay Annamária Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Klebelsberg Emlékházban rendezett eseményen a kitüntetettet méltatva örömtelinek nevezte, hogy évről évre olyan szakemberek részesülhetnek az elismerésben, akik munkájukkal képviselik a médiaalapítvány fundamentumait jelentő értékeket.

A 2013-ban elhunyt Szalay Annamáriáról megemlékezve Varga Mihály azt mondta: alkotó ember volt, aki mélyen hitt azokban az értékekben, amelyekért dolgozott, nem követő, hanem útmutató volt.

Szalay Annamária a magyar gyermekek és fiatalok egészséges lelki fejlődésére hatást gyakorló médiatartalmakat a gyermekek igényeihez igazodóvá tette, segítette fejlődésüket, megóvta őket a számukra káros hatásoktól – idézte fel.

Varga Mihály kijelentette: Bakos Katalin a magyarság egységét, közös kultúránk értékét és a közösségünkhöz tartozás örömét közvetíti. A mai médiavilágban nagy szükség van az általa képvisel hangra, szemléletre, szándékra és műveltségre, illetve útmutatásra – hangsúlyozta Varga Mihály, majd példaként említette Bakos Katalinnak az egykori kultuszminiszterről, Klebelsberg Kunóról készített filmjét.

A pénzügyminiszter kiemelte azt is: tiszta kommunikációs teret kell teremtenünk gyermekeink számára egy olyan korban, amikor a gyerekek már nagyon fiatalon csatlakoznak a közösségi médiához. A mi felelősségünk is, hogy milyen tartalmakat érnek el. Ebben kulcsszerepe van mindenkinek, aki értékeink mellett elkötelezett szakemberként vesz részt ezen folyamatok alakításában – fogalmazott a miniszter. Bakos Katalin a díjat megköszönve a többi közt arról beszélt, hogy amíg ilyen elődeink vannak, mint Klebelsberg Kuno és Szalay Annamária, nincs okunk a csüggedésre.

A méltatás szerint Bakos Katalin a Magyar Televíziónál (MTV) kezdte pályáját, több mint negyven éve. Az Iskolatelevíziónál indulva végigjárta a tévés ranglétrát. Lépésenként haladva első asszisztensként, a Családi kör című műsorban, majd rendezőként, szerkesztőként dolgozott. Figyelme középpontjában kezdetektől az összmagyar kultúrában, mint szellemi egységben való gondolkodás áll. 2000-ben Sára Sándor hívta a Duna Televízióba, ahol számos művészeti dokumentum- és portréfilmet készített. 2009-ben a Memento sorozatot már ismét az MTV-ben készítette, 2010-ben kulturális főszerkesztő-helyettes, majd a megalakuló közmédiában közéleti, dokumentum, határon túli, kisebbségi és vallási főszerkesztő, aztán az M1 intendánsa, majd a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. főszerkesztője lett, közéleti és dokumentum területen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.