Baltával támadt a mentőkre, letartóztatták

Pár hónapja szabadult a börtönből az a férfi, aki az őt ellátni kívánó mentőkre baltával támadt.

Végh Attila
2021. 01. 20. 14:52
Mátraverebély baltás támadás lefoglalt bűnjele
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra január 20-i hatállyal elrendelte annak a Nógrád megyei férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy baltával a kezében rontott rá a hozzá, rosszulléte miatt kihívott mentőorvosra, mentőápolóra és a mentőautó sofőrjére. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt eljárás alá vont férfi többször volt már börtönben erőszakos és kábítószerrel kapcsolatos jogsértések miatt. Legutóbb 2020 augusztusában szabadult a rácsok mögül. Büntetése letelte után ismét drogozni kezdett, bódult állapotában erőszakosan viselkedett, a családja félt tőle, január 14-én is ezért hívtak orvosi segítséget hozzá.

A salgótarjáni férfit a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt elrendelt kijárási tilalom sem érdekelte, éjjel érkezett meg rokonai mátraverebélyi házához, bódult állapotban, zavartan viselkedve. Családtagjai nemcsak tőle féltek, hanem attól is, hogy az elfogyasztott, ismeretlen drogtól rosszul lesz, ezért mentőt hívtak hozzá. A nyomozás során beszerzett tanúvallomások alapján a 24 éves férfi ekkor lett igazán rosszul, meghallva, hogy apja bejelentést tett a 112-es segélyhívó vonalon, felkapott egy baltát, hogy azzal fogadja a mentőket.

Fotó: Police.hu

A baltájával a kezében fenyegetőző garázda három méter távolságból a baltát meglendítette és a mentőautóba próbálta dobni, de a jeges úton megcsúszott és elesett, így a támadás nem sikerült. A mentők a testi épségük megóvása érdekében a helyszínről távozni akartak. A gépkocsivezető gázt adott és megpróbálta kikerülni a férfit, aki ekkor a mellette elhaladó mentőautó vezetőoldali ajtaját akarta az időközben a földről felkapott baltájával betörni. A mentők ezek után vészjelzést adtak le a rendőrség felé, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei bilincselték meg a garázdát, akit ezek után már meg tudtak vizsgálni a mentők is. Az állapota miatt azonnal kórházba kellett szállítani.

A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de vele szemben felmerül a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja is, a rendőrség ennek a jogsértésnek az ügyében is elrendelte a vizsgálatot.A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a visszaesőnek számító férfi letartóztatását, amit a kórházi kezelést követően azonnal végre is hajtott a hatóság. Az elkövető négy hónapos szabadság után újra visszakerült a balassagyarmati börtön falai mögé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.