Baranyi Krisztina gigantikus öngólt rúgott

Visszanyalt a fagyi.

2021. 04. 04. 8:45
null
Forrás: Képernyőfotó - Mandiner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy Félix kihasználva a gyönyörű időt, sétálgatott Budapest utcáin. Természetesen a biztonsági intézkedéseket betartva, szigorúan maszkban vette nyakába a várost április első napján. Úgy döntött, megnézi a Ferencvárosban felállított új szobrot, amely már hónapokkal ezelőtt hatalmas politikai vihart kavart. Bár ne tette volna. A Ferenc térre érve már messziről szemet szúrt neki ez a valami.

A kilencedik kerület kiírt egy úgynevezett public art pályázatot, ennek egyik győztes alkotása volt Szalay Péter Black lives matter című műve, amelyet szerencsére csak időlegesen, az előzetes tervek szerint április 1–14. között csodálhat(ott) volna meg az arra tévedő járókelő, mert időközben a Police.hu az alábbi tájékoztatást adta ki a szoborral kapcsolatban:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának munkatársai 2021. április 2-án 7 óra 30 perc körül észrevették, hogy egy férfi a IX. kerületben, a Ferenc téren felállított szobrot kétszer ököllel megütötte. A szobor az ütések következtében talapzatáról leesett és megrongálódott. A 32 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, és a IX. Kerületi Rendőr-kapitányságra előállították; vele szemben garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Az, hogy ennek a szobor féleségnek a felállítása nyílt baloldali provokáció és ezért kemény indulatokat fog szülni, az előre borítékolható volt – vélte a hírlapíró.

Szerinte ugyanis nem véletlen, hogy pont húsvétra időzítve került ki a térre ez a szivárványba öltöztetett térdelő szabadságszobor torzó. Amellyel az Egyesült Államokból indult szélsőbaloldali mozgalomnak, a zavargásokat kirobbantó, gyújtogató BLM-nek állított emléket Baranyi Krisztina a IX. kerület baloldali polgármestere. Nem mellékesen a Soros György által is támogatott BLM által kirobbantott balhék Európára is átterjedtek, Franciaországtól, Nagy-Britannián át egészen Belgiumig terjedtek a szélső baloldali tüntetések.

Ezt propagálja a hazai baloldal? Vagy a feketék egyenlősége melletti kiállás csak ürügy, valójában a szélsőségesen baloldali ideológiát akarják terjeszteni. Hiszen másképpen hogy kerülnének a szivárványos LMBTQ-jogok egy Black Lives Matternek nevezett szoborhoz?

Baranyi Krisztinát megszólította a Mandiner a szoborállítás kapcsán, érdekes válaszokat adott:

„Nekem nem dolgom szobrokat, szobrok jelentését, üzenetét elbírálni vagy minősíteni. Nekem egy dolgom van, teret adni fiatal művészeknek, és teret adni a szabadságnak, a művészet szabadságának is, a sajtó szabadságának is, meg egy csomó mindenféle szabadságnak is.”

– Látva a heves tiltakozást, aminek végül a szobor látta kárát, nem férhet kétség, hogy ennek a szélsőbaloldali propagandának a ránk erőszakolásával Baranyi Krisztina gigantikus öngólt lőtt, pestiesen szólva visszanyalt a fagyi – elmélkedett Felhévizy, majd arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy nem szabad felülni a nyílt provokációnak. Mi ugyanis megingathatatlanok vagyunk a hitünkben és szikla szilárdan állunk a földön, bármennyire is szeretné a baloldal kikezdeni mindenféle fondorlattal az értékrendünket, nem fog nekik sikerülni.

Áldott húsvétot minden kedves olvasónknak!

(Borítókép: BLM szobor felállítása a Ferenc téren – Forrás: Képernyőfotó – Mandiner videó)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.