Baranyi lezárja Belső-Ferencvárost a hosszú hétvégére

A pesti rakpart mellett Belső-Ferencvárost is lezárják az autóforgalom elől a hosszú hétvégén. A Baranyi Krisztina polgármester vezette kerület az első, ahol megvalósul Karácsony Gergely ötlete, miszerint utcákat zárnának le az autósok elől, és átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak.

2020. 05. 29. 20:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb lezárásokkal büntetik a fővárosi autósokat, a rakpart mellett Ferencváros is kitiltja egyes utcáiból az autókat.

– Átadjuk a gyalogosoknak, bicikliseknek Belső-Ferencvárost a pünkösdi hétvégén. Gyertek sétálni, fagyizni, kikapcsolódni hozzánk, programokkal is készülünk – írta Facebook-oldalán Baranyi, aki hozzátette: nem kell majd állandóan fogni a gyerek kezét.

Az autómentes övezet nem mindenkinek tetszik, ellepték a lakók Ferencváros honlapját Baranyi Krisztina rendelkezése miatt, ahol arról adtak tájékoztatást: a nem gyalogos vagy nem biciklis közlekedők 8-tól 20 óráig csak az érintett környékre kiállított lakcímkártyával hajthatnak be, kivéve szombaton. Akkor a Vásárcsarnok forgalma miatt a Közraktár utca felől a Pipa utca felé 15 óráig nyitott marad a terület.

- Rendezvényeket a veszélyhelyzet miatt nem tartunk, viszont a karantén koncertek mintájára szombattól hétfőig biztonságos kulturális és gyerekprogramokra számíthatnak az arra járók – közölte a Ferencvárosi Önkormányzat. Hozzátették: taxik csak abban az esetben hajthatnak be, ha mozgássérültet vagy beteget szállítanak.

A lakók többségének nem tetszik a rendelkezés, mert például az autós ételfutárok sem mehetnek be a területre, ráadásul a lezárás miatt a nem lezárt utcákra hárulnak a vendég parkoló autók is, ami növelni fogja a feszültségeket a kerületben. Az érintett szakasz az Üllői út – Kinizsi utca – Vámház körút és a rakpart közötti területet foglalja magában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.