Biciklis angyalok járják Újbudát

Az elmúlt hetekben több ezer, a koronavírus elleni védekezéshez szükséges védőmaszkot juttattak el önkéntes aktivisták a XI. kerület rászoruló, idős emberei számára Simicskó István, a kerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője közreműködésével. A politikus az önkéntes segítőivel tovább folytatja jószolgálati akcióját.

Magyar Nemzet
2020. 04. 24. 12:37
null
Forrás: dropbox.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbiakban is folytatjuk azt a munkát, melynek keretében a részben önkénteseink által készített textil maszkokat, részben hagyományos egészségügyi maszkokat juttatunk el rászoruló, idős emberek számára. Ugyanakkor nem csupán a helyi lakosoknak, de a kerületben működő szervezeteknek és intézményeknek is szeretnénk minél több ilyen védőeszközt biztosítani – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István.

Fotó: Nagy Mihály

Újbuda országgyűlési képviselője elmondta, hogy az elmúlt napokban többek közt a Szeretet Leányai Társulat fenntartásában működő Szent Lujza Szeretetotthonnak, a Katolikus Szeretetszolgálat Dayka Gábor utcai otthonának, a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközségnek, illetve a Magyar Görögkatolikus Egyháznak, az Újbudai Szociális Szolgálatnak, a XI. kerületi polgárőrség állományának, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével ötszáz maszkot juttattak el a Fraknó utcai Újbudai Idősek Házának adományoztak maszkokat.

Fotó: Nagy Mihály

Gáncs Tamás a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze óriási segítségként értékeli az egyházközségnek tett felajánlást.

– Számos egyedülálló idős testvérünk csupán így jut maszkhoz. Ezeket saját önkéntes biciklis segítőink, vagy, ahogy mi hívjuk „biciklis angyalaink” – természetesen a higiéniai előírások betartásának megfelelően – viszik el az érintettekhez. Az idős korosztályon kívül ugyanakkor vannak olyan közösségünkhöz tartozó családok is, ahol a szülők gyermekeikkel együtt a veszélyhelyzet kezdetétől otthon tartózkodnak. Hozzájuk is juttattunk már el korábban maszkokat és a mostani adományból is segítjük őket – számolt be a lelkész. Gáncs Tamás hozzátette: a Bocskai úti adok-kapok dobozba, a Márton-ládába is helyeznek el maszkokat, ahol a rászorulók vihetik magukkal a kitett élelmiszerekkel együtt.

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek is nagy segítségnek tartja a most átadott védőmaszkokat, a három egyházmegye, illetve a szeretetszolgálat számára folyamatosan szükség van védőfelszerelésekre, hiszen aktívan részt vesznek az idősek gondozásában, egészségügyi ellátásában és a házi segítségnyújtásban.

Simicskó István a segítségnyújtás kapcsán kiemelte, vigyáznunk kell idős, illetve egészségi állapotuk miatt védtelenebb embertársainkra, hiszen a mostani járvány során ők a legveszélyeztetettebbek.

Fotó: Nagy Mihály

– Nagyon örömteli, hogy lehetőségünk volt már eddig is több ezer maszkot biztosítani számukra. Köszönet illeti az önkéntes segítőket, azokat, akik fáradhatatlanul dolgoztak a maszkok elkészítésén, valamint azokat, akik bevásárlással, gyógyszerek kiváltásával, vagy postai ügyintézéssel hozzásegítették az embereket, hogy otthon tudjanak maradni, ezáltal csökkentve a megbetegedés kockázatát – mondta a kormánypárti politikus. Simicskó István köszönetet mondott azoknak a szociális dolgozóknak is, akik ebben a nehéz időszakban is nap mint nap kitartóan, lelkiismeretesen teljesítenek szolgálatot az intézményekben.

– A megkezdett munkát a továbbiakban is folytatni fogjuk. Fontos, hogy valamennyien a lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk segíteni és támogatni a különösen veszélyeztetett korú és helyzetű embereket – jelezte Újbuda országgyűlési képviselője, aki egyben arra kért mindenkit, hogy vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra a jövőben is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.