Bíróság előtt az idős utasra támadó garázdák

A visszaeső verekedő tagadta a vádat az előkészítő ülésen, így megkezdődik a bizonyítási eljárás ellene. Társát elítélték.

2020. 11. 26. 14:12
null
csepel busz támadás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyosan bántalmazták ketten a csepeli buszjáraton az őket rendre utasító idős utast, az egyiküket öt évre ítélték ma az előkészítő ülésen a Fővárosi Törvényszéken; az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. Az utas szóvá tette a későbbi támadónak, hogy mielőtt a buszra felszállnak, előbb a babakocsis és karon ülő gyermeket tartó kismamát kellene leengedniük, emiatt aztán úgy megverték, hogy életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádirat szerint az 51 éves férfi és 23 éves társa 2018. május 7-én a kora esti órákban szidalmazás és köpködés után bántalmaztak egy utast a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út irányába közlekedő 148-as buszjáraton. A két vádlott a busz megállásakor nem várta meg, hogy az utasok leszálljanak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas, akik emiatt mindketten alpári stílusú szitkozódásban részesültek.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=yafeR6PcsUg

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák. Az idősebb vádlott a későbbi sértetthez lépett és arcába hajolva tovább szidalmazta, majd le is köpte őt. Ekkor a sértett felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt, többször a fején ököllel megütötték. Az áldozat ráesett a busz egyik utasára, majd a fiatalabbik vádlott ütésének hatására az idősebb támadóra is. Amikor a sértett már menekülni próbált, az idősebb vádlott felállva követte őt és több alkalommal újra megütötte. A megtámadott utas ettől a busz első ajtaja előtt és a sofőr mellett ismételten elesett, miközben további bántalmazás pusztán azért nem érte, mert a busz férfi utasai időközben a fiatalabb elkövetőt visszatartották. Végül a sértett visszament a busz közepére a leesett szemüvegéért, amikor további ütéseket kapott, majd az ugyancsak szidalmazott sofőr kinyitotta az első ajtót a vádlottaknak, akik ezt kihasználva elszöktek.

A bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést is szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – az idősebbel mint többszörös visszaesővel – szemben társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról; őt

a bíróság öt év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi letartóztatását a bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezett, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másik vádlott vonatkozásában az eljárás tárgyalással folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.