Bomba hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik a Bozsik Stadion környékét

Világháborús robbanótest hatástalanítása miatt lezárják és kiürítik ma a budapesti Bozsik Stadion környékét. A XIX. és a XVIII. kerületben forgalomkorlátozásra kell készülni, ez a közösségi és a vasúti közlekedést is érinti.

Forrás: MTI2019. 04. 28. 8:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban világháborús robbanótestet találtak, amelynek hatástalanítása miatt a lakók, az ott-tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.

Korábban a XIX. kerületi önkormányzat azt közölte: a műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés emellett további XIX. kerületi utcákat érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát – a Darányi utcát, a Hengersor utcát és a Parázs utcát – érint.

Az érintett övezetben lakóknak vasárnap 8.00 óráig el kell hagyniuk az ingatlanjaikat, a területlezárás feloldását követően térhetnek oda vissza.

Emiatt a kiürítés idejére, április 28-án 7.00 órától várhatóan 17.00 óráig az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosoknak befogadóhelyeket biztosít a közelben: a Kondor Béla Közösségi Házban, a gondozásra szoruló, illetve idős lakosokat és szükség szerint gondozóikat pedig a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében helyezik el.

További információkért ajánlják a kispest.hu és a www.bp18.hu oldalakat, valamint a www.bkk.hu, www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ma reggel 7-től várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz módosított útvonalon közlekedik, elkerüli a lezárt területeket.

A Mávinform azt közölte: a lezárás a Budapest-Lajosmizsei vonalat is érinti. A vonatközlekedés várhatóan 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest – Pestszentimre szakaszon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.