Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

Folyamatos támadási lehetőséget ad egykori pártja, a Fidesz és a mögötte álló értékközösséggel szemben Borkai Zsolt, ha nem mond le és nem írnak ki új választást Győrben – mondta lapunknak Nagy Ervin filozófus, elemző. A szexbotrányba keveredett polgármester tegnap bár bejelentette a kilépést a Fideszből, a várost függetlenként tovább akarja vezetni.

Bákonyi Ádám
2019. 10. 16. 11:51
null
A városvezető függetlenként folytatja Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A szexbotrányba keveredett politikus kedden , a Városházán tartott sajtótájékoztatón – ahol nem lehetett kérdéseket feltenni – azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet. Borkai Zsolt elmondta, hogy azért döntött a kilépés mellett, mert nem akar morális hátrányt okozni a Fidesznek. Erről a kormánypárt vezetésével hétfőn egyeztetett – tette hozzá. Hangsúlyozta: azért nem mond le a polgármesteri posztról, mert a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy „botlása” ellenére folytassa korábbi tevékenységét. „Ilyen legitimáció mellett nem tehetem meg, hogy visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe” – mondta Borkai Zsolt, aki kifejezte háláját a győriek­nek és a családjának. Kijelentette, a következő öt évben arra fog törekedni, hogy eredményesen és sikeresen vezesse a várost. Ismert: Borkairól az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotókat és videókat, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható ­szexuális aktus közben.

A városvezető függetlenként folytatja
Fotó: Kurucz Árpád

– Borkai Zsoltot minden tisztelet megilleti korábbi sportteljesítmé­nyéért, illetve azért, amit eddig Győrért és a térségért tett, de emberileg és politi­kailag egyaránt vállalhatatlan, ami vele történt – mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin. A filozófus, elemző hangsúlyozta: Borkai egykori pártja, a Fidesz és a mögötte álló értékközösség szempontjából jobban tenné, ha távozna és megteremtené egy új választás kiírásának a jogi lehetőségét. Ezt meg is tudja tenni, mert amint hivatalosan átveszi a polgármesteri megbízását, feloszlathatja a közgyűlést és új választást írhat ki – mutatott rá Nagy Ervin. Szerinte ha Borkai ezt nem teszi meg, azzal folyamatos támadási lehetőséget ad egykori pártjával, és annak értékközösségével szemben, nem utolsósorban pedig utódja helyzetét is megkönnyítené.

– Ne legyen illúziónk, a győri ellenzéki összefogás nem fog kihagyni egyetlen helyzetet sem. Egy polgármesternek számos olyan feladatot is el kell látnia, mint például beszédet mondani egy tanévnyitón vagy felavatni egy új uszodát. Ilyenkor az ellenzék botrányt csinálhat, ami eltereli a figyelmet arról a fejlődésről, ami Győrben és térségében zajlik – fogalmazott. Nagy Ervin az üggyel kapcsolatban kitért a balliberális mé­diára is, amely minden állítás ellenére rendkívül erős, és amely kettős mércét alkalmazva „ügyesen tompította” az olyan súlyos ellenzéki botrányokat, mint amilyen a kispesti MSZP-é volt. A filozófus szerint ugyanakkor bárki is a vállalhatatlan ügyek főszereplője, kortól, nemtől, pártállástól függetlenül hátra kell lépnie, és ki kell vonulnia a közéletből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.