Botrányos év a politikában

Forrás: HÍR TV2019. 12. 30. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt botrányoktól mentes a 2019-es év: több politikusról is obszcén felvételek kerültek nyilvánosságra – hangzott el a Hír TV-ben.

Borkai Zsolt végül kilépett a Fideszből majd lemondott polgármesteri tisztségéről, Wittinghoff Tamás azonban megtartotta pozícióját. Az Angyal Ügyvédje blog később arról írt, hogy szocialista politikusok kábítószeres partikon vettek részt, örömlányok társaságában. Karácsony előtt nem sokkal pedig Gréczy Zsoltról kerültek elő kompromittáló fotók. Összefoglaló az elmúlt évben kirobbant szexbotrányokról.

Félreérthetetlen felvételek kerültek nyilvánosságra az Ördög Ügyvédje elnevezésű blogon Győr korábbi kormánypárti polgármesteréről, még az önkormányzati választás előtt. Az ellenzéki pártok akkor Borkai Zsolt távozását követelték a botrányos videó miatt.

A szexbotrányba keveredett politikus később ki is lépett a Fideszből.

„Úgy gondolom, hogy nem kell, hogy morális hátrányt hozzon a Fidesz magyar polgári szövetségnek, ezért az elkövetkezendő időszakban kilépve a Fideszből, független polgármesterként fogom folytatni a tevékenységemet” – mondta akkor Borkai Zsolt majd a polgármesterségről is lemondott. Az Ördög Ügyvédje pár napja közösségi oldalán izgalmas 2020-as évet ígért.

Ezeket a szórólapokat pedig október elején dobták be a budaörsi postaládákba. A papírlapokon egy olyan internetes link volt található, amely egy tizenkét perces, titkokban rögzített felvételre mutatott, ezen a város vezetője szerepelt egy prostituálttal.

Wittinghoff Tamás viszont úgy nyilatkozott, eszébe sem jutott lemondani, hiszen erre nincs oka. A volt SZDSZ-es politikus szerint nem lehet párhuzamot vonni Borkai Zsolt és az ő esete között.

„Az a helyzet, hogy az összehasonlítás is már ... ööö ... ezt kikérem magamnak. Borkai Zsoltnak nem ezért kellett egyébként lemondania, de hogy a két dolgot összehasonlítsuk, hát itt egy bűncselekmény sorozat történt ellenem, majd azok, akik ezt elkövették, ennek következményeivel számolniuk kell” – jegyezte meg Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Fiatal örömlányok, kokain, ellenzéki politikusok, korrupció – ez a történet már az Angyal Ügyvédje blogon rajzolódott ki novemberben. A Kiss Krisztina néven író Angyal ügyvédje azt állította, hogy egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester valamint pártjának vezető politikusa érintett a botrányban.

A részletek között az szerepelt, hogy egy hatodik kerületi lakásban fogadták az óránként 80-100 ezer forintot kérő örömlányokat. A blog szerint a Szinyei Merse Pál utcai lakás valódi tulajdonosa a meg nem nevezett szocialista pártvezető.

„Nem vettem részt drogos orgiákon prostituáltakkal és drogdílert is a TV-ben láttam akciófilmekben” – mondta Molnár Zsolt, MSZP pártigazgató.

Molnár Zsolt az ATV-ben beismerte: róla szól a blog, és egyben azt állította: valaki megzsarolta őt.

Molnár után a főváros második kerületének szocialista polgármestere is nyilvánosság elé állt, hogy őt is megzsarolták. Őrsi Gergely kitérő választ adott, mikor arról kérdeztük, hogy miért gondolt magára a blogot olvasva. A két politikust azóta tanúként hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben.

Azonban a december második fele sem telt el botrány nélkül: a vadhajtások.hu obszcén fotókat hozott nyilvánosságra Gréczy Zsoltról, amelyeken a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője saját nemi szervével pózolt és önkielégítést végzett. Utóbbiakat tartalmuk miatt nem mutatjuk. A lap információi szerint a DK-s politikus ezeket a fotókat tovább is küldte egy nőnek, kéretlen üzenetek kíséretében.

Gréczy Zsolt végül az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy távozik a Parlamentből. Gréczy azt mondta: ma már nem készítené el ezeket a képeket, arra azonban nem volt hajlandó válaszolni, hogy annak idején elküldte-e ezeket valakinek.

De nem ez volt az első zaklatási vád Gréczyvel kapcsolatban. Korábban a Mi Hazánk egyik munkatársa a Pestisrácok-nak beszélt arról, hogy félreérthető üzenetekkel zaklatta őt a DK-s képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.