Családi parkká alakították a Rákóczi-kertet Csepelen

Egy családbarát országban nemcsak közvetlen anyagi támogatással, hanem a közösségi terek fejlesztésével is segíteni kell a szülőket — vélekedett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a csepeli Rákóczi-kert keddi átadásán. A fővárosi közterület-fejlesztésben is ez a szemlélet érvényesült.

Csekő Imre
2019. 04. 17. 12:06
null
A kerület szerint fontos a közösségi terek fejlesztése Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családbarát parkká alakították a Rákóczi-kertet Csepelen. A közkert keddi átadásán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: a családoknak nyújtott anyagi támogatásokon túl rendkívül fontos a családbarát környezet kialakítása is.

– A kormány igyekszik sokat tenni azért, hogy Magyarország egyre inkább családbarát ország legyen – fogalmazott az államtitkár, kiemelve, hogy 2010 óta évről évre mindig többet tudtak adni a családoknak, majd hozzátette: egy családbarát országban a gyermekekre, a kisgyerekes családokra és a nagyszülőkre is gondolnak, éppen ezért július elsejével teljesíti a kormány a családvédelmi akcióterv négy pontjában vállaltakat, és jövőre bevezeti a nagyszülői gyedet is.

Az államtitkár az eseményen a Magyar Nemzet kérdésére elmondta, kicsit irigykedik a csepeli édesanyákra. – Annak idején én is rengeteg időt töltöttem gyermekeimmel a játszótéren, és tudom, milyen nagy dolog, hogy ekkora területen biztonságban tudnak játszani – fogalmazott. – Meg kell becsülnünk a társadalmunkban azokat, akik gyermeket nevelnek. Hazánkban egyre több a játszótér, ami már csak azért is fontos, mert így a gyermekvállalás előtt állók is láthatják, mennyi öröm van a gyermeknevelésben – tette hozzá.

A kerület szerint fontos a közösségi terek fejlesztése
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István főpolgármester az átadón Budapest alig felfedezett aranytartalékának nevezte Csepelt. Elmondta, hogy a kormány és a főváros egyik legnagyobb projektje, a Déli Városkapu program a tervpályázati szakasz után hamarosan kivitelezési szakaszba lép. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában döntés született új Duna-híd megépítéséről is. A városvezető szerint ezek a beruházások elősegítik majd Csepel északi területeinek teljes átalakulását. – Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt – idézte Platónt majd hozzátette, egy jó közösségi tér minőségi idő eltöltésére ad lehetőséget, és a csepeliek a Rákóczi-kert megújításával megmutatták, fontos számukra a családi, baráti körben töltött idő és a közösségi élmények.

Borbély Lénárd Csepel fideszes polgármestere azt közölte, a Rákóczi-kert kialakítását 550 millió forintból valósították meg fővárosi támogatással. Hozzátette, Csepel minden bölcsődéjét és óvodáját megújítják, majd 2020-tól az általános és középiskolákat is. Emellett folytatódik a Kis-Duna-part fejlesztése és újra megnyitják a napközis tábort. Emlékeztetett rá, hogy Tarlós István főpolgármestersége óta Csepel több mint egymilliárd forint támogatást kapott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.