Megjelent a rendelet a családok otthonfelújítási támogatásáról

Novák Katalin Facebook-videóban ismertette a rendeletet, és válaszolta meg a támogatással kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

2020. 11. 25. 17:08
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. prilis 8. A kormany.hu ltal kzreadott kpen Novk Katalin csald- s ifjsggyrt felels llamtitkr a koronavrus-jrvny elleni vdekezsrt felels operatv trzs online sajttjkoztatjn 2020. prilis 8-n. A csaldtmogatsokhoz nem nylunk - jelentette ki az llamtitkr, s hozztette: ezeket a tmogatsokat a jvben is inkbb bvteni fogjk, nem szkteni. MTI/Botr Gergely/ kormany.hu Fotó: Botár Gergely/ kormany.hu Forrás: MTI/Botár Gergely/ kormany.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, amelynek lényege, hogy az állam kifizeti azon családok lakásfelújítás-költségeinek felét, amelyek gyermeket nevelnek. Az összeg legfeljebb hárommillió forint lehet, és vissza nem térítendő állami támogatásként igényelhető.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter Facebook-videóban elemezte a most megjelent rendeletet, és a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Fontos, hogy a várandósság 12. hetét követően a magzat is gyermeknek számít, és az örökbefogadott gyermekek után is igényelhető a támogatás.

A házastársak és élettársak együttes igénylőként kaphatják meg az összeget, és egy alkalommal vehetik igénybe. A támogatás nem az ingatlanhoz, hanem az igénylőkhöz kötött.

A támogatásról szóló rendelet összesen 25 építési tevékenységet nevesít, köztük olyanokat, mint a nyílászáró cseréje, teraszépítés, vagy épp konyhai gép cseréje. A támogatás a Kincstár elektronikus felületén, postai úton vagy személyesen kormányablaknál igényelhető, a felújítás befejezését követő 60. napig, de maximum 2022. december 31-ig a számlák leadásával. A beérkezett kérelmeket harminc napon belül bírálják el, és az igénylő belföldi fizetési számlájára utalják az akár 3 millió forintos összeget.

Az előzetes bejelentés szerint 2021. január elsejétől igényelhető a támogatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.