Keresés
Magyar Nemzet
2020. december 5., szombat, Vilma napja
HÍR TV – TrollEz a kormány komolyan gondolja a felelősséget.
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/domotor-a-kormany-atvallalja-a-lanchid-beruhazast-ha-szukseges-8835491/

Dömötör: A kormány átvállalja a Lánchíd-beruházást, ha szükséges

Az Országgyűlés keddi ülése napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. Elsőként Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szólalt fel, aki azzal kezdte, hogy szerinte a „kormány felszámolja az önkormányzatokat”. Karácsony Gergely párttársa a közvélemény figyelmébe ajánlotta az ellenzék Szabad Városok nevű kezdeményezését, amelynek legfontosabb célja, hogy az ellenzéki vezetésű városok közvetlenül juthassanak uniós forrásokhoz. Kocsis-Cake arról is beszélt: új megközelítés kell a jelenlegi válságkezelésben, amely a többség javát szolgálja.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Fotó: MTI/Kovács Tamás

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta, hogy a baloldal egyre kevésbé tud mit kezdeni azzal a felelősséggel, amely a nyakába szakadt egy évvel ezelőtt, amikor egyes településeken és budapesti kerületekben megválasztották őket. Kiemelte: a kormányzat korábban soha nem látott támogatást adott az önkormányzatoknak, átvállalta hiteleiket, folyamatosan növelte költségvetési támogatásukat. – Önök felmelegítették azt a kampányt, hogy minél kevesebb forrás jusson a kormánynak – emlékeztetett Dömötör, és önző, pártpolitikai célú hazardírozásnak minősítette ezt. Az államtitkár szerint Budapest megfizette az elmúlt egy év árát, amely a baloldali tehetetlenségből és összevisszaságból fakad. – Húzódik a Lánchíd-beruházás: ha nem tud megbirkózni vele a főváros, a kormány átvállalja – közölte Dömötör Csaba. Ellenben a fővárosi vezetés „eredményei” között számontarthatjuk a közlekedési káoszt, „rovarhoteleket és darázsgarázsokat”, és adóemelésre készülnek.

Schmuck Erzsébet (LMP) napirend előtti felszólalásában a környezetrombolásra hívta fel a figyelmet. Beszélt arról is, hogy az unió fokozná a közösen megállapított szén-dioxid-kibocsátás csökkentés mértékét, és az LMP ezt támogatná. Schmuck arra kérte a miniszterelnököt, hogy ne vétózza meg ezt a „magasabb” célt.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára Széchenyit idézve azt mondta, „a tett az első, a szó a második”. Kiemelte: a kormány eddig is sokat tett az éghajlatváltozás ellen, cselekvési tervet és klímatervet készítettek. – Emellett elindult országszerte az illegális hulladéklerakók felszámolása, az üveg- és műanyag palackok gyűjtéséről és visszaváltásáról törvényjavaslatot fogadtak el, megtisztítják a Dunát és a Tiszát a hulladéktól, valamint „minden újszülött után tíz fát fogunk ültetni” – fejezte be az államtitkár.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kockázatos üzlet

Leleplező dokumentum Karácsonyék buszmutyijáról
Már hónapokkal a szerződés megkötése előtt tudtak a BKV-nál arról, hogy kockázatot jelent a baloldali milliárdoshoz köthető, offshore cégtől buszokat bérelni.

Tragikus évforduló

Tizenhat éve árulta el Gyurcsány először a magyarokat
Tragikus évforduló: 2004. december 5-én volt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás, amikor az akkori kormány a határon túli magyarok elleni voksolásra buzdított.

Kiemelt

A Fradi a DVTK-t is kipipálta, jöhet a Bajnokok Ligája zárása
Ismét bebizonyosodott, hogy nincs tartalékos Ferencváros, a címvédőnek annyira erős a kerete.

Poszt-trauma

A fajgyűlölő Gyurcsány gyermekei
A 2004. december 5-ei mélypont óta még mélyebbre süllyedtek és sokkal durvábbakat mondanak Gyurcsány követői.

Poszt-trauma

Harmincnégymillió migránst akar behozni az EU
A jövedelmi differenciák égbekiáltó aránytalanságaival pedig nem törődnek.

Poszt-trauma

Szájeren kárörvend Mr. Negyven Százalék
Na ebből kellene mémet csinálni.

Poszt-trauma

TGM és a vérszegény ellenzék
A jeles filozófus kissé eltévedt a magyar etnicisták sűrű erdejében.

Aktuális

A természet szeretetére nevelnek a Nógrád megyei Dejtáron
A kezdeményezés által egy madáretetőt és négy madárodút helyeztek ki az óvoda udvarára.

Fricz Tamás blogja

George Clooney, Soros és a globális elit hasznos – nem idiótája, hanem – katonája
A nagyon sármos, világhírű színészre nem érvényes az, amit Lenin mondott a bolsevik rendszert lelkesen támogató, naiv nyugati értelmiségiekre.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!