Droglabort működtetett három férfi Tordason + videó

Droglabort működtetett egy szerb és két magyar férfi egy tordasi házban. A nyomozók háromszázmillió forint értékben foglaltak le kábítószer-alapanyagokat, amelyekből 100-150 kilogramm amfetamint lehetett volna előállítani. A rendőrök érkezésekor a két házilag összeállított keverőberendezés éppen működésben volt, feltehetően kábítószer készült benne. A három gyanúsítottat előállították, és indítványozták a letartóztatásukat.

2020. 06. 06. 16:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délután rendőrök lepték el Tordast, ugyanis felmerült a gyanú, hogy az egyik házban három férfi droglabort működtet – erről ma adott tájékoztatást a rendőrség. Már az ingatlanba lépéskor beigazolódott, hogy a vidéki házban kábítószer előállítása folyik. A helyszínen elfogtak három férfit, a 48 éves szombathelyi B. Pétert, a szintén 48 éves budapesti P. Gusztávot, valamint harmadik társukat, egy 51 éves szerb férfit, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók Tordas mellett egy parkolóban elfogták a 39 éves szigetszentmiklósi Sz. Ferencet is, akit mintavételre állítottak elő.

– A nyomozók a házkutatás során negyven liter nagy tisztaságú, hígítatlan metamfetamint, 12 liter már bekevert metamfetamint tartalmazó folyadékot, valamint száz liter folyékony vegyi anyagokat találtak; az összetevőket vegyítve minimum 100-150 kilogramm amfetamint lehetett volna előállítani, melynek értéke becslések szerint 300-350 millió forint – derült ki Balotai Attila rendőr ezredes tájékoztatásából. Az ezredes hozzátette: a rendőrök a házba érkezésükkor két éppen működő keverőgépet találtak, amelyekben kábítószert gyártottak.

Továbbá a rendőrök lefoglaltak két gáz- és riasztófegyvert, egy légpisztolyt és flóbertpisztolyt. A tordasi háznál lefoglaltak még három autót és közel háromszázezer forintot, négyszáz eurót és több mint kétezer szerb dínárt. Emellett a rendőrök B. Péter lakásán házkutatást tartottak, ahol újabb maroklőfegyvert találtak és foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának nyomozói B. Pétert és két társát jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és a letartóztatásukat indítványozták. Az Sz. Ferencen elvégzett mintavétel pozitív eredményt mutatott, ezért ellene kábítószer-birtoklás vétsége miatt indult büntetőeljárás.

Idén ez már a második droglabor, amit lefülelt a felderítőcsoport, tájékoztatta lapunkat Balotai Attila rendőr ezredes. A rendőrök látószögébe először B. Péter került, rajta keresztül jutottak el a tordasi laborhoz. – Csütörtökig, a rajtaütés napjáig nem volt tudomásunk a labor létezéséről, a kollégáim a helyszínen szembesültek a tényekkel. A szakértők egyértelműen megállapították, hogy a házban amfetamin-alapanyagok találhatók és az egyénileg összetákolt keverőgépben is az készül – mondta el lapunknak Balotai Attila. A rendőr ezredes felhívta a figyelmet arra, hogy a tevékenység nagyon veszélyes, mert ha nem a megfelelő arányban dolgozzák fel az összetevőket, akkor az életveszélyhez is vezethet.

– Nem szeretném kétségbe vonni a gyanúsítottak szakértelmét, valószínűleg tudták, hogy mit csinálnak, de ettől függetlenül veszélyt jelent a házilag előállított kábítószer – magyarázta lapunknak az ezredes. Balotai elmondta, hogy nagy népszerűségnek örvendenek az amfetaminszármazékok, mert a marihuána és a többi, külföldről érkező kábítószer ára is megemelkedett, ezzel szemben az amfetamin házilag előállítható, egyetlen illegális összetevője van az amfetamin folyadék, de ahogy látjuk, a bűnözők azt is be tudják szerezni, majd a kábítószert olcsón árulni. Ezért elképzelhető, hogy jó néhány ilyen labor található még az országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.