Dunai Mónika: Rákosmentén nem lehet megtéveszteni az embereket

Nem lehet elefántcsonttoronyba bezárkózva irányítani egy kerületet – mutatott rá Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője. A XVII. kerület egyike volt azoknak a budapesti kerületeknek, ahol az ellenzék még teljes összefogással sem tudott győzni. Dunai leszögezte: Rákosmentén nem lehet szócsépléssel, másra mutogatással választást nyerni, mert az emberek világosan látják, hogy az elmúlt ciklusok alatt rohamosan fejlődött a kerület. Nem is lehet véletlen, hogy Karácsony Gergely főpolgármester olyan sikeres kormánypárti vezetésű kerületek fejlesztési forrásait nullázta le, ahol az emberek láthatóan mintegy tíz éve elégedettek a választott vezetőikkel.

2020. 06. 23. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepel, Kertváros és Rákosmente azok a kerületek, ahol több mint egy évtized óta népszerű kormánypárti polgármester irányítja a kerületet. Három hete Karácsony Gergely főpolgármester egy személyben döntött arról, hogy a felsorolt kerületekben a következő négy évben egy méter út sem fog épülni fővárosi forrásból. A pórul járt kerületek vezetői politikai döntést sejtenek emögött.

Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője a Magyar Nemzetnek elmondta: olyan beruházások maradnak el, amelyek tényleg életmentők lennének, például az épülő új sportcsarnok mellé egy jelzőlámpás kereszteződés létesítése. A kerület forrásokat is adott ezekre a fejlesztésekre. Ennek ellenére Karácsony Gergely nem hajlandó azokat megvalósítani. – Továbbra is lobbizunk, mert van esély arra, hogy a főváros kikerülésével is kormányzati forrásokra tudunk találni. Rákosmente 1950 előtt falvakból állt, még mindig nagyon sok az aszfaltozatlan út, ezeket nekünk fel kell felújítani – mondta Dunai Mónika. Az országgyűlési képviselő hozzátette: akik a belvárosban nőttek fel, ott bicikliznek, nem érzik azt át, hogy a külvárosban néhol nincs vízelvezető árok vagy éppen hiányoznak a járdák – mondta a politikus. Hozzátette: ezt az adósságot törlesztik az önkormányzattal 2006 óta. – Most már bizakodók vagyunk, ha beindul egy ilyen útfelújítási program, akkor itt is olyan életkörülményeket tudunk teremteni a kerületieknek, amelyek méltók a fővárosi léthez, méltók az élethez. Az aszfaltos út nemcsak a belvárosiaknak és a budai kerületeknek, hanem nekünk, külvárosiaknak is jár – jelentette ki a kerület országgyűlési képviselője. – Mi ügyeket képviselünk, az egymásra mutogatást nem szeretik az emberek. Tudnak dönteni, hogy ki az, aki tesz valamiit Rákosmentéért, Budapestért és az egész országért. Itt nem lehet megvezetni az embereket, mert itt mindenki látja, hogy eddig nem volt főterünk, sokkal több lett az aszfaltos út, épülnek-szépülnek az orvosi rendelőink, játszótereink. Azt figyeljük, hogy mire van szükség. Nem nehéz, mert mindannyian itt élünk Rákosmentén – fogalmazott Dunai Mónika.

Rákosmentén több mint száz civil szervezet van, amelyek segítik az önkormányzat munkáját. A civilek véleményt is mondanak egy megvalósítandó feladatról, rendeletről, és ha kell, a kerület módosít. – Nem lehet elefántcsonttoronyba bezárkózva irányítani egy kerületet, itt élünk Rákosmentén, és közvetlen a kapcsolatunk az emberekkel. Visszacsatolásokra is szükség van ahhoz, hogy jól végezzük a munkánkat – közölte Dunai Mónika.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.