Elfogta a rendőrség a márciusi pizzás banditákat

Bosszúból rabolta ki a pizzériát két fiatal, akik nem voltak megelégedve az étellel.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 09. 03. 11:55
BRFK Bűnügyi Bevetés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel féléves nyomozás után sikerült a rendőröknek elfogni egy pizzéria kirablóit, akik letartóztatását szeptember 3-án jogerősen is elrendelte a bíróság. A rablóknak nem tetszett az étel és a kiszolgálás, ezért döntöttek a bűncselekmény elkövetése mellett – olvasható a Police.hu-n.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt rendelt el nyomozást két ismeretlen férfi ellen, akik március 8-án kora hajnalban kiraboltak egy XIX. kerületi éttermet. A két fegyveres, kezükben pisztollyal 4 óra 30 perc körül kopogott be a pizzéria ajtaján. A nekik ajtót nyitó alkalmazottat az egyik, álarcot viselő támadó azonnal, szó nélkül mellkason lőtte egy riasztópisztollyal. A ravaszt meghúzó rabló társa a földre kerülő sértettet ezután ököllel többször arcon ütötte, majd fegyvert rászegezve kiürítették az éjjel-nappal nyitva tartó étterem kasszáját és elmenekültek a bevétellel. Az eladó a támadás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A BRFK nyomozóinak alaposan megnehezítette a munkáját, hogy az elkövetőknek korábban nem volt dolguk a törvénnyel. A közel fél évig tartó nyomozás után, amelyben számos lehetséges tanút kikérdeztek, idén nyárra sikerült azonosítani a rablás feltételezett elkövetőit, a 21 éves U. T.-t és társát, a 19 éves K. M.-et, akiket a BRFK bűnügyi főosztály bevetési osztályának munkatársai segítségével nyár végén, augusztus 28-án éjjel budapesti lakásaikban fogtak el.

A nyomozók a két férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését U. T. elismerte, azt is elárulta a rendőröknek, a pizzériánál a rablás előtt már egy héttel korábban terepszemlét tartott társával, és választása sem véletlen esett a kispesti étteremre. A későbbi rabló ugyanis nem volt megelégedve sem az étel minőségével, sem az alkalmazottak modorával és hozzáállásával, ezért találta ki barátjával, hogy megleckéztetik a pizzériát.

Társa nem tett vallomást, helyette azonban a lakásán megtalált bizonyítékok beszéltek: a bűnügyi helyszínelők ráleltek a rablótámadásnál használt fegyverekre, a hozzájuk való harminc gumilövedékkel együtt, de találtak kábítószergyanús anyagot is, amelynek ellenőrzésére igazságügyi vegyész szakértőt vontak be a nyomozásba a hatóság. K. M. lakásából lefoglaltak olyan telefont, számítógépet, márkás sportruházatot is, amelyek megvásárlását a felderítés során beszerzett bizonyítékok szerint a rablás során megszerzett zsákmányból fedezték a gyanúsítottak.

A fegyveres banditákat letartóztatta a bíróság, a beismerő vallomást tevő gyanúsítottnak elutasították a házi őrizetet kérelmező panaszát, ő is börtönben marad legalább harminc napra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.