Luke Littler, a mázsás csodatini kihívta maga ellen a sorsot Liverpoolban + videó

Luke Littler előbb magára haragított a közönséget, majd magabiztos játékkal megnyerte a darts Premier League liverpooli állomását. A 2023–24-es világbajnokság még mindig csupán 17 éves döntőse Manchester United-drukker, s vette a bátorságot, hogy élcelődjön a Liverpoolon, amely 2-0-ra elvesztette az Everton elleni derbit.

2024. 04. 26. 9:01
Luke Littler
Luke Littler tisztában volt vele, hogy kockázatos műsort rendezett Liverpoolban Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megállíthatatlan. A darts csupán 17 éves új csillaga a belfasti és a manchesteri állomás után Liverpoolban is győzött a Premier League alapszakaszában. A negyeddöntőben Gerwyn Price, az elődöntőben Nathan Aspinall, a fináléban pedig Rob Cross ellen győzött, a döntőben kiválóna mondható 105,32-es átlagot produkált, mi több, a verseny ő dobta a legtöbb 180-at is, szám szerint nyolcat.

Luker Littler, darts Premier League, Liverpool, kifütyülték
Luke Littler jól kezelte a helyzetet a darts Prmier League liverpooli állomásán (Fotó: MTI)

Luke Littlert mégsem ünnepelték Liverpoolban. Sőt, miként az Origó megírta, közellenség lett. Igaz, ő hívta ki maga ellen a sorsot. A Gerwyn Price elleni mérkőzésre úgy vonult be a tavalyi vb-döntőse, hogy előbb a fülét hegyezte, majd az egyik kezével 0-t, a másikkal 2-t mutatott, majd még a nyelvét is kiöltötte. Nem is lehetett kérdéses, hogy a Liverpool Everton ellen vereségére utalva.

Mert hogy Luke Littler is nagy futballrajongó, csak éppen a Manchester United a kedvenc csapata.

Mi sem természetesebb, hogy Littlert nem csupán kifütyülte a közönség, hanem végig az ellenfeleinek szurkolt, pedig például Gerwyn Price köztudottan nem egy kedvelt figura. Littlert ez sem zavarta meg, simán megnyerte a viadalt.

– Tudtam, mire számíthatok ezen a héten, mindig hatással vannak rám a szurkolók. Felkészültem a legrosszabbra, de tudtam kezelni a helyzetet, nyugodt maradtam és mindegyik meccsemet megnyertem. Természetesen csak viccelődtem, tudtam, milyen reakciót fogok kiváltani. Azt hiszem, végül nyertem, nemde? – nyilatkozta a verseny után magabiztosan Luke Littler.

Luke Littler bevonulása a liverpooli döntő előtt:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.