Luke Littler kilencnyilasa a Pikachu-balhé után + videó

Luke Littler a világbajnokságon robbant be a darts élmezőnyébe, s azóta is folyamatosan tartja a helyét a legjobbak között. A tizenhét éves angol játékos a mögöttünk hagyott hétvégén a Belga Opent nyerte meg úgy, hogy a döntőben tökéletes, kilencnyilas leget is bemutatott Rob Cross ellen. Luke Littler az elődöntőt simábban nyerte Pikachu, azaz Ricardo Pietreczko ellen, majd értetlenül fogadta a német játékos indulatos szavait.

2024. 03. 11. 11:23
Darts: Premier League
08 February 2024, Berlin: Darts: Premier League, Matchday 2 in Berlin, Mercedes-Benz Arena. Luke Littler throws a dart. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a darts új üdvöskéje. Az angol játékos idén, még tizenhetedik születésnapja előtt világbajnoki döntőt játszott, s azóta sem lassít. Idén már a második tornáját nyerte úgy, hogy a döntőben tökéletes, azaz kilencnyilas leget is teljesített. Littler finálébeli ellenfele ezúttal Rob Cross volt, aki szoros csatára késztette fiatal riválisát. Luke Littler elődöntője Ricardo Pietreczko ellen simább volt, de a Pikachu becenévre hallgató német játékost felbosszantotta a tinisztár viselkedése.

Ricardo Pietreczko Pikachu Luke Littler PDC
A Hertha-drukker Pikachu kijött a sodrából, szerinte Luke Littler arrogá.  (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Thissen

A 7-3-ra elveszített elődöntő végén Pietreczko láthatóan ingerülten szólt Littlerhez gratuláció helyett, majd dühösen elhagyta a színpadot.

– Minden elismerésem neki, amiért ilyen fiatalon ilyen jól teljesít, de remélem, hogy az arrogáns viselkedéséért megbűnhődik – adott magyarázatot tettére később a közösségi médiában a német dartsos, akinek az egyik példaképe.

 

Luke Littler nem értette, mi volt Pikachu baja

A felvételekből is kiderül, később Littler maga is elismerte: értetlenül áll a balhé előtt. „Nem tudom, mi rosszat tettem, fogalmam sincs, mit mondott. Csak annyit értettem belőle, hogy soha többé ne tegyek ilyet” – reagált saját felületén az esetre az angol játékos.

Egy biztos: Littlert nem zökkentette ki a közjáték, nem sokkal később egy magas színvonalú döntőben 8-7-re legyőzte honfitársát, Rob Crosst.

A döntőben ráadásul kilencnyilas leget is láthattunk Littlertől, aki idén korábban Bahreinben is így nyert tornát.

 

Borítókép: Luke Littler újra bizonyított (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.