Elfogyott a jobbikos levegő a Pest megyei Gyálon

A tervek ellenére nem lesz önkormányzati képviselőjelöltje a Jobbiknak a Pest megyei Gyálon, miután a település jobbikos elnöke többedmagával a visszalépés mellett döntött.

2019. 09. 17. 20:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek ellenére nem lesz önkormányzati képviselőjelöltje a Jobbiknak a Pest megyei Gyálon, miután a település jobbikos elnöke többedmagával a visszalépés mellett döntött. Szabó István azután, hogy a Nemzeti Választási Bizottság nyilvántartásba vette jobbikos jelöltként, közösségi oldalán röviden azt írta: lelkiismereti okokból hivatalosan is lemondott a képviselőjelöltségről. Az Elemi.hu információi szerint Szabót még hárman követték, Szabó Ágnes, Mák Attila János és Lakos Péter, aki jelenleg a párt önkormányzati képviselője. A portál azt írta, Gyál nyolc egyéni választókerületében összesen öten tudták összeszedni az induláshoz szükséges ajánlást a Jobbik színeiben, de miután a Pest megyei elnök a megkérdezésük nélkül adta le a kompenzációs listát, az öt jelöltből négy visszalépett az indulástól.

Információik szerint Varga Zoltán, aki a párt régióigazgatója, a listára az Üllőn élő Gazsi Dávidot tette, aki egyike volt azoknak, akik megpróbáltak ugyan elindulni Gyálon, de nem tudták összeszedni az induláshoz szükséges csekély számú ajánlást sem. Gazsi Dávid azért is érdekes figura a pártban, mert szűk egy éve az „erősen kétes tisztaságú tisztújítás”, valamint a „tagadhatatlan baloldali fordulat” miatt feloszlatta az üllői szervezetet, és kilépett a Jobbikból. Gazsi, dacára annak, hogy elfogadhatatlannak nevezte, hogy ”a néppártosodás leple alatt a háttérben a balliberális oldallal való kollaboráció zajlott„, a pártra nézve igen siralmas EP-választás után tékozló fiúként visszatért pártjához.

A jelöltségtől most visszalépett gyáli személyek közül a portálunk Lakos Pétert érte el, aki ugyancsak lelkiismereti okokra hivatkozott. Azt egyelőre nem tudni, hogy a lelkiismeretük meddig tartja bent őket a pártban.

Ismert: még a jelöltállítás időszakában a Jobbik hajdúszoboszlói szervezete oszlatta fel magát, és lépett ki a pártból, miután a pártvezetés, előzetesen tett ígéretét megszegve, nem engedte a hajdúszoboszlói szervezet tagjait dönteni arról, melyik polgármesterjelöltet támogassák, és átlépve a fejük felett a baloldali összefogás jelöltje mögé álltak be, míg a helyi tagok a Fidesz aspiránsát tartották megfelelőnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.