Elítélték a társukra támadó intézetis fiúkat

2020. 02. 07. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt a három fiatalkorú fiút, akik társukat többször megverték és személyi szabadságától megfosztották.

A vád szerint a fiatalkorúak a kaposvári gyermekotthon ugyanazon csoportjában voltak elhelyezve, mint a sértett fiú. Az elsőrendű vádlott rendszeresen leckéztette a társát, majd 2019 decemberében három alkalommal kitartóan és durván bántalmazta azért, hogy megalázza és félelemben tartsa, így biztosítva azt, hogy utasításait teljesítse.

A verések mindháromszor az egyik csoportszobában történtek, ahonnan a vádlottak addig nem engedték ki a sértettet, amíg ütéseiktől és rúgásaiktól vérezni nem kezdett. A legutóbbi bántalmazást mobiltelefonon rögzítették, majd az interneten megosztott felvétel alapján az elkövetőket azonosította a hatóság.

A Kaposvári Járásbíróság a tegnap megtartott tárgyaláson – osztva az ügyészség álláspontját – a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal szemben három év javítóintézeti nevelést alkalmazott, míg társait próbára bocsátotta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.