Eltűnnek a Váci útról a pótlóbuszok nyomai

Több mint 250 millió forintból teszik rendbe a Váci úton ideiglenesen kialakított buszsávot, ugyanis a 3-as metró északi szakaszának buszos pótlása megviselte ezt az útvonalat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) a Világgazdasággal.

Forrás: MTI2019. 04. 08. 7:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap hétfői száma ismerteti, hogy a tervek szerint augusztusban újítják majd fel a Váci úton kialakított buszsávot. A több mint tíz kilométer hosszú szakaszt azért kell rendbe tenni, mert a metró északi szakaszának modernizálása miatt a Lehel tér és Újpest-Központ megálló között 2017 novemberétől ez év március végéig pótlóbuszok szállították az utasokat.

A vonalon kialakított buszsávon az aszfaltot a majdnem másfél év alatt rendkívüli megterhelés érte: naponta 60 csuklós busz használta, a járművek csúcsidőszakban 45 másodpercenként követték egymást. Így munkanapokon 24 óra alatt több mint 1600 járat koptatta az útburkolatot.

A BKV által megbízott kivitelező mostanra minden ideiglenes buszsávot megszüntetett, a Váci úton mindenütt három sávon áll a gépjárművel közlekedők rendelkezésére. Elszórtan még sávelhúzások vannak érvényben, és néhány helyen még el kell bontani az ideiglenes buszperonokat, ezt a munkát ezen a héten végzik el – közölte a BKK.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.